Ако имате някой от следните проблеми, опитайте да се справите без лекарства

Да изпиеш чаша топла вода с лимонов сок е най-доброто, което можеш да направиш сутрин, пише Mesmerizing Words.

Лимоновият сок е най-силният антиоксидант. Той е богат на витамини В и С, калий, въглехидрати, етерични масла и други полезни съставки.

Редовната консумация на лимонов сок осигурява мощен имунитет, подобрява храносмилането, стимулира здравословното отслабване и поддържа правилното балансиране на pH в тялото ви.

Пейте чудесния здравословен елексир, за да се справите със следните проблеми:

1. Акне. Водата с лимонов сок предотвратява появата на акне. Нежно обтрийте лицето си с памучен тампон напоен с лимонов сок - така ще се избавите напълно от черните точки.

2. Камъни в бъбреците. Калият повишава нивото на цитрат в урината, което предотвратява образуването на камъни.

3. Слаб имунитет. Водата с лимонов сок подобрява функцията на лимфите. Тя помага имунната система да открива и елиминира патогените.

4. Затлъстяване и прекомерен апетит. Витамините в лимоните регулират нивото на захарта в кръвта. Цитрусовите плодове са богати и на пектин - фибри, които помагат да се контролира гладът. Лимоновият сок подобрява храносмилането.

5. Болести на жлъчния мехур. Пийте вода с лимонов сок, преди да ядете, за да се справите с това болезнено състояние.

6. Настинка и грип. Витамин С в лимоните действа като естествен антиоксидант. Той има силни антибактериални свойства, така че трябва да се използва за лечение на грип и настинки.

7. Гастроезофагеална рефлуксна болест (ГЕРБ). Не бързайте да посягате към хапчетата. Вместо това, пийте вода с лимонов сок. Ще забележите подобрение след 2 седмици.

8. Чупливост на ноктите. Сокът от лимон укрепва ноктите и премахва белите петна.

9. Хранителни разстройства. Периодично пийте вода с лимонов сок по време на пътуване. Това ще ви предпази от хранително отравяне.

10. Фибромиалгия. Водата с лимон и йогата ще ви помогнат да се справите с изтощението, причинено от фибромиалгия.

11. Възпаления. Лимоните са известни със своите противовъзпалителни свойства. Водата с лимонов сок е особено ценна при възпаления.

12. Болка в мускулите след тренировка. Изпийте чаша вода с лимонов сок след тежка тренировка, за да облекчите болката в мускулите.

13. Артрит. Лимоновият сок намалява натрупването на пикочна киселина в ставите и по този начин предотвратява възпалението и артрита.