Николай Стаменов: Регистрираните продукти са правилните

10 април 2018
Растениевъдство
0
10584
 

- Г-н Стаменов, безспорно продуктовата листа на Агрофарм прави впечатление. Освен тези за зърнено-житни предлагате и много продукти за интензивните сектори – овощарство, зеленчукопроизводство, лозарство,етерично-маслени култури и др.

- Определено развиваме целенасочено тази линия. И не само защото сме в такъв район, в който има такива производители. Смятам, че всички сектори в земеделието ни трябва да се развиват добре, за да можем да достигнем наистина едно по-добро ниво на земеделие. За съжаление, само със зърнени култури, без добавената стойност на интензивните производства, както и животновъдство, равнището ни е на по-ниско ниво, каквото и да си говорим.

Затова предлагаме продукти и от големи, и от малки фирми, за да може производителите ни да могат да избират.

- По-ниската цена означава ли по-неефективен продукт?

- В никакъв случай цената не определя качеството на продуктите. По-високите цени са за новите, премиалните продукти, за които фирмата плаща патент и оттам се получава по-скъпата цена.

- В тази връзка да кажем няколко думи за генеричните продукти. Фирмата ви ги предлага, и вие винаги сте казвали, че генериците не са лоши.

- Така е, генерикът не е лоша дума, както битува в публичното пространство.

Ние предлагаме т.нар. генерични продукти, които са на европейски фирми производители. Това са напълно регламентирани продукти, които са разрешени за употреба в ЕС.

Генеричният продукт е същият продукт, който е бил продаван преди 10 години от даден мултинационал преди, т.е. преди да изтече патентът му. След този срок активното вещество е достъпно и по-малките производители могат да правят същите препарати, но с друго търговско име.

Цялото интервю с Николай Стаменов, собственик и управител на Агрофарм, четете в новия брой на вестник „Български фермер“ от 12 април.

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Още от Растениевъдство
15750
0

Галя Събева Високи добиви от слънчоглед през есента на 2018 г., но недостатъчно масленост за производство на шарлан - това е обобщението на Николай Тодоров,

2007
0

Към 06.12.2018 г. е извършена предсеитбена подготовка на 14 177 376 дка с есенници, a дълбока оран - на 7 011 918 дка, при съответно 14 377 930 дка и 9 040 609 дка по същото време на миналата година.

4032
0

През следващия сезон от Кортева Агрисайънс ще предложим доста интересни промоционални пакети, от които производителите могат да се възползват. Първият пакет е при зърнено-житни култури.

2430
0

Със сериозна заявка за богато портфолио от продукти за растителна защита, както и с цялостни технологични решения, стартира фирма Кортева Агрисайънс.

6426
0

Очаква се увеличение на площите Алма Давидова Дъждовете в много страни от Европейския съюз, включително най-големият агропроизводител - Франция, възстановиха изоставащите посеви на пшеницата,

Още от Фермер
117
0

Специализираният сайт  bgtoll.bg закупуване и конвертираме на електронна винетка вече работи. Стикерите са разделени на три групи - коли до 3,5 тона, превозни средства от 3,

198
0

Равнището на регистрираната безработицата в България през ноември е 6 процента. Това е най-нискaта стойност на показателя за месеца през последните 10 години,

144
0

Съветът на ЕС съобщи, че е решил днес да запази на тазгодишните равнища квотите за риболов в Черно море за България и Румъния за догодина. Съветът подкрепя предложението на Европейската комисия да се

378
0

Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за месеца и още малко ще се повиши. През следващото денонощие ще преобладава облачно време, с валежи,

1422
0

Пчеларите могат да подават заявления за държавна помощ de minimis в областните дирекции на ДФ "Земеделие" от днес до 15 януари 2019 г. Бюджетът на помощта е 3 500 000 лева.

Регистрация за участие в томбола „АБОНАМЕНТ 2019”
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Ердоган заяви, че Турция може да започне нова военна операция в Сирия всеки момент, предаде Ройтерс, цитирана от БТА. Очаквайте

Бившият транспортен министър Ивайло Московски от днес е вицепрезидент „Операции“ на Черноморската банка за търговия и развитие (ЧБТР), съобщиха от финансовата институция. Решението на борда на директорите на банката е взето, след като наскоро българското правителство предложи Московски за този пост.

Спортният директор на "Ювентус" Павел Недвед коментира жребия за 1/8-финалите на Шампионска лига, който отреди "Атлетико" (Мадрид) за съперник на италианския шампион. “Нямахме късмет. "Атлетико" е много уравновесен отбор и е много трудно да играеш срещу него. Очаквам два трудни мача, където няма да има много голове.

Отговор:Въпросът е неразбираем. По принцип на всеки етаж се оставят толкова разклонения, така че дървото да е добре просветлено. Ако разклоненията (тези, които излизат от главното стъбло) не са достатъчни, на...
youtube video
Към галерията с видеа