Пазарът на изкуствен интелект в земеделието ще нарасне с 24,3% до 2024 г.

13 март 2018
Агробизнес
0
7605
 

Факторите, които стимулират растежа на глобалния пазар на изкуствен интелект в селското стопанство, формулира агенцията Energias Market Research : въвеждане на системи за управление на информацията; автоматизирано напояване; увеличаване на растителната продуктивност, чрез въвеждане на методи на обучение и увеличаване на световното население.

Нарастващата тенденция за въвеждане на прецизно земеделие и интелигентни сензори, също задоволяват търсенето на световния пазар на агроиндустриален изкуствен интелект. Фермерите очакват АИ да сведе до минимум физическия им труд.

Най-сериозното ограничение на ръста на пазара на AI в селскостопанския сектор е високата цена на събирането на данните за земеделската земя.

Изкуственият интелект означава създаването на интелигентни машини, които работят, реагират и се обучават, като хора.

Използва се за подобряване на ефективността на ежедневните задачи. В селското стопанство AI най-често се представя от роботи, безпилотни летателни апарати, "умни" трактори, автоматизирани системи за напояване и приложения за мониторинг на здравето на растенията.

Всичко е взаимносвързано. Така високоефективният мониторинг на реколтата се изпълнява от от безпилотни апарати, оборудвани със сложни софтуерни технологии, като радари и GPS, което минимизира броя на служителите.

Програмите за агророботи или агродронове учат машините да различават растенията, състоянието им и наличието на болести и вредители.

Освен това, машини с ИИ са в състояние да извършват пръскане, плевене, наблюдение на животните в стадото и извършване на други трудоемки аграрни задачи.

Според прогнозите на анализаторите най-интензивен пазар за аграрната ИИ ще се развива в Северна Америка, където активно се въвеждат съвременните технологии.

На второ място са страните от региона на Азия и Тихоокеанския регион.

Ключовите играчи на пазара на глобален изкуствен интелект в селското стопанство са компаниите: John Deere, Iteris, Agworld, Trimble, Farmlogs, Agworld, AGCO, Cropx, Microsoft, Prospera, Resson, IBM, Frambot, Tule Technologies, Granular, Gamaya, Hortau, Pycno, Agrosmart, Grownetics и Raven Industries и др.

Източник: www.farminguk.com

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Още от Агробизнес
2448
0

За това предупреди MARS към ЕС - службата по мониторинг на земеделските култури Нейните експерти са отбелязали този риск като евентуално предстоящ за посевите в Европа, информира зерно онлайн.

2907
0

Нарастващите зърнени цени в края на годината в Русия и Аржентина подкрепят и тези в Европа. Пшеницата вчера на Euronext се търгуваше на около 208 евро / тон за доставки през март.

5058
0

Министерството на земеделието, храните и горите (МЗХГ) публикува за обществено обсъждане допълнения по искане на депутатите от октомври т. г. проект на Закон за собствеността поземлените отношения и

1971
0

В края на изминалата седмица зърнените пазари се консолидираха на нивата на растеж, при които пшеницата прехвърли някои точки в класациите. Ценовата стабилност в Черноморския регион обхваща всички

2529
0

показва средносрочната прогноза на ЕК за европейския агропазар от 2018 до 2030 г. Производството на зърно в ЕС ще се увеличи до 325 млн. тона до 2030 г. (в сравнение с 284 млн. тона през 2018 г.

Още от Фермер
1935
0

Изненадващото отлагане дава рамо на стопаните увеличи стадата Държавен фонд "Земеделие" днес уведоми животновъдите, че срокът за подаване на заявления за плащане по мярка 14 за хуманно отношение към

5265
0

Площите със сорго в Европа се увеличават всяка година. Културата става все по-популярна сред фермерите, тъй като намира различни производствени приложения – използва се за зърно, силаж, биомаса,

9972
0

Това най-често се случва при много студено време, и то за продължителен период. Но никога студът не е единствената причина. Най-честата грешка е, че  над рамките не са предвидени проходи за

12096
0

Борбата с болестта е най-важна сега, кога обаче има начин за оправяне, и кога не Стопаните, които искат да опазят домашното си вино здраво и качествено, трябва да внимават за опасностите от вкисване.

1503
0

Прокуратурата в Никопол разследва случай с намерен мъртъв елен, образувано е досъдебно производство. Това съобщи за БТА говорителят на Окръжната прокуратура в Плевен Нанка Рачева.

Регистрация за участие в томбола „АБОНАМЕНТ 2019”
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Коледа вече чука на врата и сега е момента да изберете за близките си оригинален, полезен, красив и ценен подарък. Ако вече сте им подарявали почти всичко, защо тази година не им подарите книга. Този подарък би зарадвал всеки, дори и онези, които нямат много време за четене. От една страна книгата винаги означава „свободно време за себе си” и

За раждането помагат трима от пътниците, които бил лекари. Температурата обаче била много ниска и бебето посинявало Когато порасне, ако Николай реши да стане пилот, от авиокомпанията ще му съдействат Низ от щастливи случайности съпътства българчето, което се роди в самолет на “Луфтханза”. Това стана по време на презокеански полет от Колумбия до

Бившият кмет трябвало да стои в апартамент в Студентски град, хващат го в ресторант в “Драгалевци” Трима доктори се разследват от прокуратурата по подозрение, че са заблудили съда за здравословното състояние на Ценко Чоков. Бившият кмет на Галиче бе освободен под домашен арест в края на септември заради куп болести. От май идва в съда на носилка.

Отговор:Въпросът е неразбираем. По принцип на всеки етаж се оставят толкова разклонения, така че дървото да е добре просветлено. Ако разклоненията (тези, които излизат от главното стъбло) не са достатъчни, на...
youtube video
Към галерията с видеа