Днес сме подготвили прекрасна рецепта за телешко с гъби. Тайната на това ястие е в нежния сметанов сос.

Телешкото месо е един от най-полезните хранителни продукти, който съдържа жизненоважни микроелементи. Как да приготвим това вкусно, деликатно и здравословно ястие!

Продукти: 450 г телешки шол, 300 г печурки, 2 глави лук, 90 г масло, сол, черен пипер - на вкус, 180 мл сметана, пресен копър, 2 суп. лъж. зехтин

Приготвяне: Почистеното и измито телешко месо нарязваме на продълговати парчета с размери от 2 до 4 см. Подправяме със сол и черен пипер, поставяме в тиган с разтопено масло и задушаваме, докато течността се изпари.

Печурките предварително се кипват в подсолена вода за около 15 минути. Изваждат се от водата и се оставят да изстинат. Нарязваме гъбите на полумесеци и ги прибавяме към месото. Добавяме зехтин и пържим до златисто. Ред е на лука, нарязан на полумесеци. Намаляваме котлона и оставяме ястието да къкри, докато омекне лукът, като не забравяме да разбъркваме.

В отделен съд изсипваме сметаната, добавяме ситно нарязания копър и след като разбъркаме добре, прибавяме към месото и гъбите. Задушаваме 13-15 минути на слаб огън.