Продукти: 500 г пилешко филе, 1 глава лук, яйце, 3 скилидки чесън, 200 мл сметана, 150 г кашкавал

Приготвяне: Пилешкото филе трябва да бъде леко начукано и ситно нарязано. Ако месото е замразено може да не се чука. В тези случаи то е по-стегнато и по-лесно може да се реже. Добавете ситно нарязания лук, сол, черен пипер, разбитото яйце. Разбъркайте добре.

Вземете форма за печене и я намажете с масло. От сместа на месото направете малки топчета. Можете да ги оваляте в малко брашно, за да се получат топчета. Печете в предварително загрята до 180 градуса фурна за 10-15 минути.

През това време подгответе соса: кашкавалът се настъргва на ситно ренде, чесънът се смачква и се добавя сметаната.

Извадете тавичката от фурната, и полейте със соса всяко топче. Върнете във фурната за още 15-20 минути. Кашкавалът ще се разтопи, а сметаната ще проникне в месото. Ще получите изискано ястие. Задушените зеленчуци и салата са подходяща гарнитура.