Над 65 вида торове предлага на фермерите “Сембодиа”

08 февруари 2018
Растениевъдство
0
11727
Няма снимка
Управителят на компанията Венцислав Неков
 

Повече от 15 години посещаваме водещи производители по света и у нас, селектираме и внасяме това, което е най-добро, най-прогресивно, казва управителят на компанията Венцислав Неков

- Г-н Неков, “Сембодиа” ООД се определя като специализирана компания за оптимално хранене на растения. Защо?

- В съвременното растениевъдство прецизното хранене включва:

Правилното определяне на потребностите на дадена култура от хранителни елементи

Поставяне на реалистична цел - висок добив и качество на продукцията

Избор на схема на торене и подходящи за целта минерални торове

Правилно и навреме внасяне на избраните торове

От прецизното хранене, от торенето като цяло, зависят в много голяма степен добивите и качеството на произведената селскостопанска продукция, т.е. приходите на всеки земеделски производител.

От прецизното хранене се определят изборът и внасянето на правилно избрани торове в подходящия момент, които определят основните разходи за земеделския производител. Или ефективността от дейността на всеки земеделски производител, която накрая се изразява в нормата на печалба, е в пряка зависимост от храненето на растенията, което има най-голямо въздействие и тежест върху неговите приходи и разходи.

Наблюденията през годините показават, че българските земеделски производители значително подценяват или не обръщат достатъчно внимание на храненето в сравнение с механичните обработки, селекцията на семена и хибриди, третирането с продукти за растителна защита.

Неслучайно средните добиви на основните селскостопански култури, отглеждани в България - пшеница, ечемик, рапица, слънчоглед, царевица, все още изостават от тези в страните с развито селско стопанство.

В това се състои и нашата специализация: да открием, внесем и приложим най-новите постижения на науката, техниката и производството на минерални торове по света в нашите български условия за оптимално хранене на растенията.

- Как постигате тази амбициозна цел?

- На базата на история и опит - повече от 35 г., поддържаме дългогодишни партньорски взаимоотношения с водещи местни и чуждестранни производители: Eurochem, Phosagro, OCP, GCT, Tessenderlo, ICL, Fertinagro, Ameropa и др.

Ние представляваме като агенти и дистрибутори редица компании, лидери в областта на световната химическа индустрия: General Electric Power&Water, (SUEZ Water Technologies & Solutions), Nalco (Ecolab), AkzoNobel Group, Holland Novochem.

Нашата работа почива на научни и проверени от фирмата и международната практика методи.

Изучаваме и въвеждаме нови продукти и методики за торене.

Поддържаме най-голямото портфолио от минерални торове, предлагано на българския пазар.

Разполагаме с екип, техника за картиране, вземане на проби и лаборатория за анализ на почва, растителна тъкан и вода за определяне прецизното хранене. На база факторен анализ изготвяме индивидуални (по полета и култури) схеми за торене с цел постигане оптимални добиви. Разработваме собствена дистрибуторска мрежа и поддържаме тясно сътрудничество с регионални дистрибутори в цялата страна.

Като резултат предлагаме завършено решение в областта на торенето: вземане на проби, химически анализ, препоръка за торене, избор на правилните торове и индивидуални схеми за торене за земеделския производител в подходящия времеви период за балансирано хранене.

- Какво обаче ви отличава от другите фирми, които предлагат подобни услуги?

- Специализацията и натрупаният дългогодишен опит в областта на храненето на растенията ни дава възможност да обхванем почти всички подотрасли и сектори на селскостопанското производство.

Основни наши клиенти са зърнопроизводителите, но предоставяме нашите знания, умения и торове и на зеленчукопроизводители, овощари, оранжерийни производители, картофопроизводители, тютюнопроизводители, земеделски производители, занимаващи се с ароматни растения и биологично производство и др.

За целта поддържаме най-широката гама от торове в страната - над 65 вида (внос от 4 континента).

Ние не сме индустриални производители, нито представляваме индивидуален или група заводи, което да ограничава възможността за достатъчен пълноценен избор. Повече от 15 г. посещаваме водещи производители по света и у нас, изучаваме производствени процеси и продукцията им, селектираме и внасяме това, което е най-добро, най-прогресивно. Оптимално съотношение качество-цена е ръководно начало в нашата работа.

- Какво се крие зад богатото портфолио от продукти на фирмата?

- В науката и практиката съществуват най-различни класификации на минерални торове.

В зависимост от начина на производство и внасяне в почвата и въздействието върху процесите на растежа, ние ги делим на: конвенционални, листни, водоразтворими и специални/премиуми.

С 20 конвенционални вида, които предлагаме, целим да задоволим оптимално изискванията на земеделския производител като концентрация на хранителни елементи, гранулометрия, устойчивост при съхранение и усвояемост на съдържащите се хранителни вещества. Разбира се, отчитаме функцията на “цената” и се стремим да доставяме торове за всеки джоб. Например най-масовият азотен тор в България - амониев нитрат, ние предлагаме в следните разновидности:

обикновен амониев нитрат

стабилизиран амониев нитрат

калциево амониев нитрат

в три ценови диапазона, внос от 7 страни и в 2 форми: прилинг и гранулат.

Доказано е, че без правилно торене с конвенционални твърди и течни торове не може да се постигнат високи устойчиви добиви.

Към тях все по-успешно се добавят листните торове с разнообразни микроелементи Zn, B, Mg, Mn, Ca, Fe и други биостимуланти като аминокиселини, хуминови и фулвинови киселини и др.

Водоразтворимите торове са по-скъпи и обикновено са предназначени за по-интензивните отрасли: зеленчукопроизводство, градинарство, оранжерийно производство. Наши експерименти за приложение на водоразтворими и микрогранулирани торове в зърнопроизводството доведоха до изключително високи добиви. Сложните/специални премиум торове принадлежат на бъдещето развитие. Те са особено ефикасни, “пестеливи”, с контролирано освобождаване на основни хранителни елементи. Използването им обаче налага по-задълбочени познания по химия, биология и растениевъдство.

- Всеки ли може да продава специални, сложни премиуми в твърда и течна форма?

- Сигурно е възможно. Но не го препоръчваме. Успехът, прецизното земеделие изискват специфични знания и умения, подготовка в различни сфери на познанието.

Сътрудничеството между доставчик на химически торове, инженер-агроном консултант и земеделски производител се издига на качествено нова основа. Важно и необходимо е непрекъснато развитие. Развитието на тази верига от взаимно обусловени връзки е нашата цел и условие за постигане на взаимните интереси - по-високи и стабилни добиви и по-качествена земеделска продукция. Ние, “отборът на “Сембодиа”, непрекъснато учим и се стараем да се усъвършенстваме. Присъединете се към нас!

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Още от Растениевъдство
6102
0

Районът на Кония, разположен в Анадолското плато, е един от най-предпочитаните за отглеждане на пшеница в Турция. На пръв поглед природните дадености с нищо не подсказват,

3879
0

Напоследък елдата привлича вниманието като алтернативна култура поради редица ценни качества: диетична безглутенова култура с високо съдържание на хранителни вещества, полезни здравословни ефекти,

2718
0

С подходящи продукти фермерите могат да реагират и да намалят вредните последствия Ваня Велинска В съвременните условия стресът не е запазена марка само за хората.

8820
0

Случаeн експеримент откри нови възможности за задържане на вода в почвата Алма Давидова Нека си спомним какво се е случило на 28 септември 1928 година: Александър Флеминг се върнал в лабораторията

2709
0

Интензивното земеделие все повече налага приложението на листни торове като част от технологията на отглеждане, категорична е Татяна Михайлова, изпълнителен директор на Екофол.

Още от Фермер
279
0

Мобилно звено на Югозападното държавно предприятие съобщи, че е задържало системен нарушител в района на Държавно горско стопанство "Елешница", с множество кражби на дървесина.

2385
0

Икономическият и социален съвет /ИСС/ е взел решение да предложи на Министерския съвет да утвърди Радосвет Радев за член на Икономическия и социален съвет от групата на работодателите.

7767
0

Пийте вода Голямото количество вода, която поемате, със сигурност ще залъже глада и е гаранция за добро здраве. Водата извежда токсините от тялото, запълва стомаха и създава усещане за ситост.

5211
0

Специалисти обясняват защо С осигуряване на правилно положение на главата на коня по време на хранене ще избегнете много бъдещи проблеми. Храненето от пода осигурява правилно положение на зъбите на

2115
0

От Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) съобщават, че продължава засиленият надзор на птицевъдните обекти заради 26-те потвърдени огнища на инфлуенца по птиците в 5 административни

Регистрация за участие в томбола „АБОНАМЕНТ 2019”
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Лихвите по кредитите ще се повишат при по-сериозна инфлация в еврозоната. Това каза банкерът Левон Хампарцумян в  предаването „Плюс-Минус" по Нова телевизия. ”Най-вероятно ще има повишаване на лихвите по кредитите. От друга страна, ако има рязко повишаване на лихвите задлъжнелите големи държави от еврозоната биха имали трудности, т.е.

Специализираният съд неуважи молбата за изменение на мярката и остави в ареста сина на Ветко и Маринела Арабаджиеви-Вълчо. Той и двете счетоводителки Ромелия Кирилова и Елена Караянева бяха задържани при акция в хотелите на Арабаджиеви и обвинени, че са част от престъпна група, занимавала се с укриване на данъци и пране на пари.

Градът Кипариси в Месиния, Пелопонес, потъна в скръб, след като три 15-годишни момчета са загинали в ужасяваща катастрофа, пише greekcitytimes.com. До инцидента се стигнало, след като едното от тях тайно е взело колата на баща си. Трите момчета си тръгнали от училище, час след като дошли, и потеглили с колата на бащата на едното дете.

Въпрос изпратен от читател:

Кога се бере зимната круша?

Отговор:Късните сортове се берат в техническа зрелост, която настъпва по-късно през есента. Беритбата трябва да е съобразна и с климатичните условия. Ако има опасност от ранни мразове, плодовете се прибират...
youtube video
Към галерията с видеа