От две години в дома на московчанката Милана Валевская живее очарователният фенек  Кузма.  Милана си давала сметка, че отглеждането на екзотично домашно животно, каквото е пустинната лисица, е огромна отговорност, но решила да я поеме.

И понеже Кузма е много забавен, Милана му прави страница в Инстаграм, където публикува негови снимки.

Кузма съжителства с котарак, с който израстват заедно.

Милата муцунка на Кузма го превръща в звезда на Инстаграм с 3,5 млн. последователи от цял свят.

Фенекът е вид дребна лисица с отличителни големи уши. Среща се в пустинята Сахара, Северна Африка (с изключение на бреговата зона) и някои части на Арабия.  Той е най-дребният представител на семейство Кучета с тегло, достигащо едва 1,5 кг. Височината му е 29 см, а дължината на тялото - до 40 см. Опашката е дълга още 25 см, а ушите могат да достигнат 15 см дължина. На цвят най-често е пясъчен, за да се слива с пустинната среда. Наполовина по-дребен от лисицата по нашите гори, фенекът е от 7 до 8 пъти по-лек от нея, дори и да е възрастен.

Големите му уши му пазят сянка, за да изпарява повече вода, да се охлажда и да не му влиза пясък в очите откъм гърба, а козината отразява слънчевите лъчи през деня и запазва топлината през нощта. Ходилата пък му са защитени от горещия пясък с гъста козина.