Аерирането на пасищата премахва плевелите

01 февруари 2018
Агротехника
0
9405
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 

Нов високо технологичен аератор JOSKIN Scariflex Max предлага у нас Агритоп

 

Приоритетът на белгийската компания JOSKIN е преди всичко да адаптира продуктите си към нуждите на земеделските стопани. Ето защо водещият световен производител на машини за разпръскване на тор и селскостопански ремаркета предлага нов модел аератор, който комбинира две функции в една машина.

Тази пролет фирма АГРИТОП, официален представител на белгийската марка, поставя акцент на машините за поддържане и аериране на пасища, ремаркета за транспорт на животни, машини за разпространение на оборска тор и всички инструменти за прилагане на течен тор в почвата.

Новият аератор за българския пазар е JOSKIN Scariflex Max. Той е оборудван със 7 реда с 3 различни инструменти. Работната дълбочина може да се регулира индивидуално в зависимост от работната задача, която се решава в момента. За да се регенерира пасището той е снабден с по-агресивни работни инструменти, проникващи по-дълбоко в почвата. Освен това е възможно да оборудвате аератора с електрическа или пневматична сеялка.

Електрическата сеялка разпръсква семената директно с помощта на ротационен диск намиращ се под резервоара. Пневматичната сеялка разпределя семената с въздушен поток с помощта на разпределител. След това зърното се изпраща чрез тръби на струйки, които са разположени пред гъвкавите зъбци. За добрия тревостой е задължително подсяване на пасищата след втората година с 1,5 - 2,0 кг. тревна смеска на декар, което позволява дълготрайно използване на пасището.

Предназначението на аераторите JOSKIN е да разрохват повърхностния почвения слой, като по този начин позволява кислорода да прониква в почвата и да ускори растежа на тревната маса. С тях можете да подобрите изхранването на животните си с по-качествена и по-голяма като количество тревна маса.

Пасищните аератори на белгийската компания JOSKIN са напълно поцинковани за дълъг период на експлоатация. Те са здрави и надеждни.

Изработват се от специална стомана

Поцинкованата конструкция гарантира надеждността им, а минималните разходи за поддръжка - рентабилността.

Начинът на използване и поддържането на пасищата e от съществено значение за тяхната продуктивност и дълготрайност. При свободната паша уплътняването на почвата води до изменение на нейните физични свойства, което се отразява върху развитието на тревите. Видовете, които изискват по-добра аерация бързо отпадат от тревостоя и на тяхно място се развиват по-устойчивите плевели и слабо продуктивни с ниско качество треви. Това налага поддържане на пасищата чрез аериране.

Задължително е аерирането на пасищата в началото на сезона и малко след края на пашата. Използването на аераторите JOSKIN за аериране на почвата може да е много печелившо. Ползите от аерирането са:

аерирането на почвата увеличава нитрификацията и намалява на окисляването й

дава възможност на дъждовната вода и въздуха лесно да проникват в почвата

ремахва плевелите

позволява лесно проникване на оборския тор, като по този начин се увеличава неговата полза.

Фирма АГРИТОП предлага на българския пазар няколко модела аератори JOSKIN с различни модификации. Това са пасищни аератори JOSKIN SCARIFLEX с работна ширина от 4,80 м до 9,30 м. Моделът Scariflex R5S3 притежава всички качества, за да бъде най-добрият вариант между брана за разпространение на тор, пасищен аератор и верижна брана.

Този аератор е с 5 реда и 3 различни инструменти.

Моделът Scariflex R6S5 включва един ред с изравняващи скрепери и 5 реда гъвкави зъбци. По този начин фрезоването на почвата се подобрява, точно като плевене. Моделът Scariflex R6S6 има само гъвкави зъбци, които са разпределени на 6 реда с общо разстояние само 25 см. Гарантира максимална ефективност благодарение на “вибриращия” ефект при работа. Друга модификация са пасищните аератори JOSKIN RENOVA с работна ширина от 2,40 до 7,40 м - изравняват релефите;  разрохват и прорязват почвата водейки до повърхностна минерализация. Ножовете позволяват дълбоко проникване в площта, спомагащо за бърз растеж на тревата и подобряване производителността на почвата.

Те са безопасни при транспортиране и лесни за употреба. Аераторите лесно се прикачват към различни трактори. Лесно се транспортират благодарение на хидравлично сгъваема система на удълженията за следните модели: RENOVA-400, RENOVA-500 и RENOVA-600. Позволяват регулиране на дълбочината на прорезите в почвате.

Фирма JOSKIN предлага и пасищни аератори EBR4S2 с работна ширина от 2,00 до 6,60 м, а лентовите аератори EBR4S2 са традиционни аератотри, изработени от поцинкована рамка с пружинни работни органи, позволяващи да се ограничат вибрациите при работа. Машината се състои от 4 реда работни органи, оставяйки голямо работно пространство между тях, така че първият ред органи да свърши преди следващия да започне да работи. Работната дълбочина може да бъде регулирана механично.

Машини за изравняване на тревна маса JOSKIN

За по-голямо количество и високо качество на тревната маса е добре преди аерирането пасището да се изравни, като се почисти от остатъци и малки храсти. Многофункционалните и здрави топери JOSKIN в комбинация с пасищните аератори ускоряват растежа на зелената тревна маса и запазват кореновата й система без да я увреждат.

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Още от Агротехника
3150
0

McCormick демонстрира мощ и технологии на EIMA 2018 с финалиста в конкурса Трактор на годината 2019 - McCormick X7.6 P6-Drive McCormick, тракторният бранд на индустриалната група Argo Tractors,

6507
0

При допълнителните минавания на техника върху спечената земя стават чести аварии, правят се ремонти, има голям разход на гориво, нарушава се водният баланс на почвата Екип на в.

6462
0

Инженерното динамометрично изпитване на земеделска техника има за цел да определи взаимодействието между въртящия момент и мощността на двигателя Важна информация за фермерите при закупуването на

2637
0

В конкурса за нови технологии бяха присъдени 28 награди и 45 поощрения за технически решения   В Болоня започна тазгодишното издание на световното изложение за селскостопанска механизация EIMA,

3501
0

CLAAS ще инвестират 22 милиона евро в разширяването на логистичния център за резервни части в Хам, Германия. Изграждането на нов автоматизиран високостелажен склад се осъществява като част от общата

Още от Фермер
81
0

Чатботове да дават съвети на земеделци, а организациите им да влязат в регионални хъбове. Тези идеи възнамерява да реализира Националната служба по съвети в земеделието,

1305
0

Наред с парапелността на питите пчелите се стремят да подържат между тях определено разстояние. Това разстояние (големина на междурамково пространство) е обикновено от 10 mm до 13 mm,

369
0

Министерството на финансите публикува за обществено обсъждане проект за промяна на Наредба Н-18 от 2006 г. за регистриране и отчитане чрез фискални устройства на продажбите в търговските обекти,

585
0

През 2018 в Украйна ще бъде прибрана рекордно голяма зърнена реколта, което ще бъде постигнато благодарение на рекордната царевична реколта – 34.8 млн. тона. Към 1.11.

3258
0

Вчера агропазарите отскочиха, повлияни от подкрепата на повишените апетити на купувачите при текущите ценови нива, както и от перспективите за значително по-ниските баланси,

Регистрация за участие в томбола „АБОНАМЕНТ 2019”
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отива да обсъжда въпроса на 7 декември в Москва Гърция е заинтересувана газопроводът “Турски поток” да бъде продължен на нейна територия. За целта гръцкият премиер Алексис Ципрас отива на визита в Москва на 7 декември и ще разговаря с руския президент Владимир Путин. Ципрас ще се срещне и с колегата си Дмитрий Медведев.

Владимир Кличко загатна, че така очакваният реванш срещу Джошуа все пак може да се състои. Въпреки оттеглянето си след загубата от британеца през 2017 г., 42-годишният украинец отвърна на своя мениджър, който отхвърли възможността за сензационно завръщане срещу непобедения боксьор. Антъни Джошуа все още търси съперник,

Спецоперация на ДАНС, Агенция „Митници“ и НАП втори ден проверява данъчни складове край Враца. Първоначалната информация бе, че проверката е в складове на Гриша Ганчев. От отлично информирани източници обаче, "24 часа" научи, че всъщност проверката е в данъчни складове на русенската фирма ДМВ ЕООД. Фирмата е купила складовете от "Петрол".

Въпрос изпратен от читател:

Кога се бере зимната круша?

Отговор:Късните сортове се берат в техническа зрелост, която настъпва по-късно през есента. Беритбата трябва да е съобразна и с климатичните условия. Ако има опасност от ранни мразове, плодовете се прибират...
youtube video
Към галерията с видеа