В Санкт Петербург живеят най-красивите котки-близначки в света - Айрис и Абис. Белоснежните красавици имат хетерохромни очи - с различно оцветяване на ириса на двете очи. От година те се превръщат в истински звезди на Инстаграм.

Стопанинът на двете красавици Павел Дягилев разказва, че те не са породисти. Майка им е обикновена бяла котка, а баща им - черно-бял котарак. Става техен стопанин, като случайно вижда обява, че се подаряват котета. В котилото има 3 котета - дългокосместо котараче с еднакви очи, и две късокосмести женски котета с различни очи. Павел решил да не разделя сестричките и ги взема и двете. Той обяснява, че различният цвят на двете очи не са признак на определена порода, а резултат на генетична лотария. Котетата били абсолютно здрави.

Павел обяснява, че двете сестрички са абсолютно различни. Айрис е много общителна, тя първа се запознавала с гостите, докато Абис се държи на положение. Не мърда от мястото си и позволява да я галят само когато тя поиска. При това е много страхлива.

Помежду си много се разбират - като истински сестри. Постоянни си играят една с друга, гонят се из апартамента и понякога се бият. Често спят заедно или се мият съвместно.

Приятел на Павел, който е фотограф, му дава идеята да им направи страница в Инстаграм. Когато ги видя, каза, че са толкова красиви, че спешно трябва да споделя това със света. Отначало просто ги снимаше, но постепенно се появи и определен стил и концепция на акаунта Sis.twins. Сега снимките подчертават чистотата, белотата, приликата между котките и, разбира се, необикновените им очи.

Така двете красавици се прославят, като стигат до популярни в цял свят издания и блогове.