Четиригодишната алпака на име Чупака, която живее в предградията на Аделаида, Австралия, бързо се превръща в знаменитост на Инстаграм благодарение на 14-годишния си стопанин Мат. Галеното име на животното е Чу - съкратено от Чупака.

Чупака е самец, който се оказва чудесен домашен любимец. Животното е невероятно жизнерадостно, обича да ходи със стопаните си на плаж, а последователите му в Инстаграм вече наброяват 200 000 души.

Преди четири години Мат получава Чу като коледен подарък от баща си. И оттогава домашното чифтокопитно животно, което се отглежда заради своята висококачествена вълна в Еквадор, Перу, Чили, Аржентина и Боливия, се възпитава като обикновен домашен любимец. Според Мат той е обучен дори по-добре от куче.

Като кучетата Чупака отговаря, когато го повикат по име, тича весело по плажа и си играе с другите животни.

Домашната алпака обича да е сред хора, но понякога може да бъде много инатлив. Не обича да се вози в кола и когато пътуването му доскучае, започва да стене. Само отворен прозорец може да го успокои.

Въпреки че предградието на Аделаида може да изглежда неподходящо за южноамериканско животно, Чупака се наслаждава на живота си на домашен любимец. Той обожава по цял ден просто да яде и да спи. Освен това обича да гледа телевизия и да яде чипс.