Николай Стефчов е агробизнесмен №1 на България

06 декември 2017
Новини
0
11601
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
 

"Изключително съм развълнуван. Приемам този приз от името на всички наши клиенти, колеги. Прекланям се пред всички вас". Това заяви новият агробизнесмен на България за 2017 г. Николай Стефчов, собственик и управител на фирма „Агритоп“.

За първи път в конкурса на вестник "Български фермер" голямата награда бе връчена от председателя на Народното събрание Цвета Караянчева.

"Имахме за задача да изградим няколко работещи ферми. Пожелавам на всички колеги да усетят хубавото от тази работа. Да продължават да работят качествено и кадърно, предлагайки конкретни действия за разрешаване на дребните детайли", каза той.  

"Това, което ни обединява е, че се явяваме като прозорец за българските фермери. Аз от 30 години знам за този вестник. Може и по-малко да е, но в маркетинга се опитваме да преувеличаваме положително. Вестникът обаче е важен фактор на българския пазар", каза агробизнесменът за 2017 г.

Нека да не забравяме, че всеки, който се чувства специалист в сектора, трябва да се развива в инженеринговата дейности. Искам да поздравя всички фирми, които получиха награди преди мен. Има много хора, които също са заслужили награди. 

Той отчете и положителните резултати, които вече се виждат у нас като  подобрените условия за износ.

Стефчов има 20 годишен опит в българското земеделие, а бизнесът си с фирма „Агритоп“ стартира през 2002 г. Младият и успешен предприемач последователно и с надграждане успя да утвърди фирма „Агритоп“ като безспорен лидер в сектора.
С екипа на "Агритоп" Стефчов допринася за умножаването на устойчиво развиващи се модерни животновъдни ферми у нас. Компанията налага модел на работа, който е в полза на българското земеделие и животновъдство - компетентно консултиране, предоставяне на работещо решение и коректност към клиентите.
През последните няколко години фирмата много активно развива инженеринговата си дейност– планиране, проектиране, изграждане, оборудване и експлоатация на животновъдни ферми. Изградените от фирмата ферми са ефктивно работещи стопанства и образци за модерно животновъдство.

Призът "Млад агробизнесмен" бе за Венелин Делгянски

Той е един от най-типичните примери за фермер успешно второ поколение в агробизнеса - поел щафетата от баща си - Йосиф Делгянски. Семейната фирма „Гранд Агро“ в гр. Раковски стопанисва 75 хил. дка в 10 села на областите Пловдив и Стара Загора. 

Отличието връчи Румяна Иванова, директор на дирекция „Малки и средни предприятия и агробизнес“ в Банка ДСК.

"Тази наградана не е само за мен като млад фермер.Трябва да знаете, че като мен има още стотици фермери, които наследяват земеделието и се грижат то да просперира в България", заяви младият агробизнесмен. 

Компания, наложила на пазара нов продукт(технология), е „Еуралис Семена България“

Тя бе отличена за налагането на българския пазар нова генетична група царевица Tropical Dent, която е следствие от близо 10 години задълбочено изследване и хиляди биотехнологични анализи. Хибридите, представители на тази технология са стабилни, значително подобряват добива и осигуряват отлично качество и печалба за фермерите.

Отличието и ваучер за продукти на „Евроферт“ връчи Стефан Димитров, председател на Съвета на директорите на „Евроферт“.

"С този вестник ние си сверяваме часовника", каза той.

За най-добър износител  бе избрана фирма „Пелтина“,

водещ производител на зеленчукови консерви за страната и чужбина и един от ключовите партньори на Лидл България с изключително добри резултати в износа през 2017 година. Консервната фабрика е в. гр. Искър, Плевенска област и работи предимно за външния пазар. В момента той заема над 85% от цялата произвеждана стокова номенклатура. 

Тина Карадимова-Миланова, управител и собственик на „Пелтина“ получи отличието от Драгомир Илиев, търговски директор на "Лидл България".

"Чест и отговорност е да получа наградата на този светъл празник. От последните 16 години нашата продукция се изнася извън България, предимно в България. За тези години получихме международни признания и награди. Днес получаваме първата и най-ценнта българска награда", заяви собственичката на фирмата. 

"Агроиноватор" стана NIK

водеща компания в сектор земеделие, която повече от 15 години внедрява иновативни решения за автоматизация на земеделската техника, разработва собствени софтуерни продукти и развива най-модерната почвена лаборатория на Балканите. 

Отличието връчви Любомир Коралов, заместник главен редактор на в. „Български фермер“.Получи го управителят на НИК Иво Куманов.

"Благодаря на "Български фермер" за високото отличие. Вече 15 години следваме нашата страст - да внедряваме нови технологии в земеделието. Вчера поставихме началото на новата ни инициатива - НИК Академи", каза Куманов

Победител в категорията за

компания, популяризираща добрите практики

в животновъдството е HL-TopMix

То е сред най-успешните предприятия за производство на комбинирани фуражи и специализирани продукти за всички видове животни в България. Освен, че консултират и обучават животновъдите, специалистите на компанията популяризират сред тях и добри световни практики в храненето и отглеждането на животните. 
Отличието връчи Блага Букева, редакционен директор на в. „Български фермер“.
Получава го Габриела Стефанова, експорт мениджър на ТорMix.

"Благодаря за тази награда. Тя е още един знак за добрата съвместна работа. За нас е изключителна нагада, че компанията е разпознавана като доверен партньор", каза Стефанова. 


„Еко Асорти 05“ стана "Агроинвеститор"

В последните три години управителят на фирмата Петър Байчев – носител на приза „Агробизнесмен на България“ за 2000 г., инвестира в повишаване и подновяване на мощностите, свързани с производствените процеси – производство и съхранение на зърно, производство и преработка на месо. Например: Модерна изцяло атоматизирана свинеферма за производство на 3000 бр свине. Изградена по мярка 121 на стойност 2 100 000 лв. Има и редица инвестиции в трактори, комбайни, зърнобаза, земеделски земи. 

Отличието връчи Иванка Багдатова-Мизова, зам.-изпълнителен директор на Държавен фонд „Земеделие". Получи  го управителят на „Еко Асорти 05“ Петър Байчев.

Той се похвали, че има напълно изпълнен проект. С него кандидатствал по мярка 4.1."Макар и с 36 точки още чака одобрение, но аз си го направих",обясни той.

Фирма „Пестицид“ грабна приза за "Агротърговец"

„Пестицид“ е предпочитан български търговец на семена, торове и препарати за растителна защита, но и производител, допринесъл с дейността си и продажбите за развитие на земеделските стопанства. Фирмата с 25-годишна история предлага разнообразие от над 2500 продукта за фермерите, собствена селекция и семепроизводство и качествени консултантски услуги.

Отличието връчви Васил Аспарухов, главен редактор на в. „Български фермер“.
Получи го Добромир Марков, търговски мениджър на „Пестицид“ за Южна България.

"Благодаря за оценката, която олицетворява тази награда", каза Марков.

Учен с принос за утвърждаването на българските сортове е доц. Даниела Ганева, директор на института по зеленчукови култури "Марица" в Пловдив.

Създателят на българските сортове домати "Розово сърце" и „Алено сърце“ е един от най-големите специалисти у нас в областта на селекцията и семепроизводството на зеленчукови култури. Тясно се занимава със селекцията при доматите.

Институтът „Марица“ продължава да селектира и да произвежда семена от нови български сортове. След тях тази година са зеления фасул „Еврос“ и Ивайловска капия – съвместна разработка с Опитната станция в Пазарджик.

Зам.-министърът на земеделието, храните и горите Вергиния Кръстева връчи приза.

"Това е наградата не само за мен, а за целия колектив, с който работя. Аграрната наука е важна за успеха и развитието на земделския бизнес и производство",заяви Ганева.

Следващата награда бе за

Компания с принос в обучението на кадри - „Варекс“

Тя е една от водещите фирми в сектора търговия с машини за селското, горското и комуналното стопанства. Средната възраст на работещите във компанията е 35 години. Това се дължи на факта, че още в началото на дейността си "Варекс "се насочва към техническите университети в София, Пловдив и Русе, където със съдействието на ръководствата им, прави поредица от презентации с цел набиране на кадри сред дипломантите.  Ръководството на "Варекс" с готовност посреща всяка инициатива на университетите за практически занимания със студентите, а през 2018 г ще реализира проект с един от големите университети, обучаващи кадри за сектора.

Отличието връчи управителят на „Медийна група България“ Венелина Гочева на Милен Радуков, директор следпродажбени услуги на „Варекс".

"За нас е огромна чест и голямо признание", каза той. И добави, че ще продължат да подават ръка на младите кадри и на образователната система."

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Още от Новини
3195
0

Почетният директор на Европейската комисия - главна дирекция "Околна среда", Джордж Кремлис ще посети специално работната площадка на Завода за производство на рециклирана пластмаса в гр. Елин Пелин.

3366
0

Това стана на Европейската седмица на програмирането в Брюксел, организирана от комисар Мария Габриел и ЕК, където се събраха политици, експерти и млади хора за дебат,

7677
0

Стопирането на нарастването на тежестта на година осигурителен стаж в пенсионната формула се прави, за да не се задълбочава разликата между старите и новите пенсии.

1863
0

Експертите в Пекин обвиняват летливите органични съединения (ЛОС) в спрейовете за коса, парфюмите и освежителите за въздух за замърсяването в града. Според тях тези съединения заемат 12% от ФПЧ 2,

2673
0

Петролните фючърси поскъпнаха рязко в началото на търговията в понеделник, тъй като геополитическото напрежение по оста САЩ - Саудитска Арабия около изчезването на саудитския журналист Джамал Хашоги

Още от Фермер
3087
0

Това, което трябва да направите е да ги наклонените леко напред и да ги поставите на височина 20-25 см над земята. И още:  Ако семействата не са третирани срещу вароатозата или са третирани с

648
0

Въпреки факта, че производството на пшеница през тази година е по-ниско в сравнение с 2017 г. - 7.94 млн. тона (срещу 9.10 млн. т) в Румъния и 5.40 млн. т (срещу 6.27 млн.

540
0

Котировките на зърното в Чикаго продължават да се покачват след публикуването на доклада на USDA. Операторите направиха преждевременна прогноза за увеличаване добивите на царевица,

513
0

В петък котировките на зърното отново леко се увеличиха след публикуването на доклада на USDA. Това се случи както при пшеницата, така и при царевицата.

9441
0

Есента е подходящо време за засаждане дръвчета в овощната градина. То се предпочита, тъй като дръвчето успява да се вкорени до настъпване на студовете,

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Кой е убил Георги Марков? И защо? Това са въпроси, от които се вълнуват вече поколения наред. Вероятно има или е имало някой, който знае каква е истината, но тя едва ли ще стигне до широката публика. Има различни версии, всяка от които се базира на редица проучвания, разследвания и ровене в архивите.

Телевизията ще прави конкурс за българска песен като “Мелодия на годината” След три поредни години България няма да участва на Евровизия през 2019-а. Това стана ясно, след като от БНТ обявиха, че няма да излъчат наш представител за предстоящото издание на престижния конкурс. То ще е в средата на май в Тел Авив.

Симптомите са едни и същи - болки в гърлото, суха кашлица, главоболие, дразнене от светлина, болки по мускулите и ставите Първите случаи на класически грип се очакват през ноември, а епидемия - в края на януари, началото на февруари. Това прогнозират епидемиолозите у нас. Картината не се различава от традиционната всяка година.

Въпрос изпратен от читател:

Кога се бере зимната круша?

Отговор:Късните сортове се берат в техническа зрелост, която настъпва по-късно през есента. Беритбата трябва да е съобразна и с климатичните условия. Ако има опасност от ранни мразове, плодовете се прибират...
youtube video
Към галерията с видеа