Швейцарска сладкарска компания съобщи, че за първи път от 80 години е успяла да създаде нов - четвърти вид шоколад. Сега освен млечен, черен и бял шоколад вече можем да си купуваме и розов.
От една от най-големите компании на пазара на шоколад - Barry Callebaut, обясняват, че за новия вид са използвали рубинени какаови зърна, за да създадат шоколад розов цвят и ягодов вкус, съобщава Independent.
Новият шоколад Ruby е от какаови и зърна, отглеждани в Кот д'Ивоар, Еквадор и Бразилия. В шоколада не се добавят никакви оцветители или плодове.
Специалистите наричат създаването на розовия шоколад истински пробив в сладкарската индустрия. Последен е изобретен през 30-те години на миналия век белият шоколад от швейцарската компания Nestlе.
Специалистите, които вече са опитали новия шоколад, твърдят, че той не прилича нито на млечен, нито на черен, нито на беля шоколад. Той е много по-лек, затова може да се яде по-голямо количество от него.
Коментари