Продукти: 5 средно големи теквички, 400г кайма, 3 средно големи глави лук, 2 суп. лъж. доматена паста, 7-8 домата, 100 г твърд къшкъвъл (може и без него), 4 яйца, 150 г готварска сметана, сол, черен пипер, олио

Приготвяне: Лукът се нарязва на ситно. Задушава се в мазнината и се добавя към каймата. Прибавят се солта,черният пипер и доматената паста. Тиквичките се настъргват на едро ренде, посоляват се и се отцеждат от сока. Доматите се режат на кръгчета. Яйцата се разбиват заедно със сметаната на гъста пяна. Посоляват се.

Формата за печене се намазва с мазнина. Изсипват се половината от настърганите тиквички, отгоре се покрива с каймата и отново настъргани тиквички. подреждат се доматите и се залива със сметановата смес. Поръсва се с настърган кашкавал.

Пече се в предварително загрята до 180 градуса фурна за 30-35 минути.