За голямо съжаление в България нещата трябва да съществуват в крайности. Сега пак ще отидем в тази крайност - държавата сама да носи отговорност и да си провежда изпитите за шофьори. Това заяви в предаването „Тази неделя“ министърът на транспорта Ивайло Московски.

В частта на теоретичните изпити вече не може да има корупция – изпитите за листовки не могат да се провеждат в школите, а само на територията на държавната „Автомобилна администрация“. Московски подчерта, че няма нито един сигнал за нередности след тази промяна. Как обаче държавата ще ограничи в корупцията при изпитите за кормуване, кой ще ги провежда и контролира, Московски не уточни. Министърът обаче бе категоричен, че няма политически чадър над корупционната схема.

115 хил. лева бяха открити в домовете на задържаните 12 служители на ДАИ и двама собственици на школи преди дни. В аферата са замесени общо 5 софийски школи по кормуване, разкриха разследващите.

Шестима от задържаните по подозрение за корупция служители от Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация” получиха обвинения. Става въпрос за Емил Михайлов, Венцислав Георгиев, Николай Стоилов, Георги Младенов, Атанас Тодоров и Данчо Драганов. Всички те са изпитващи и са обвинени за участие в организирана престъпна група. Един ще отговаря и за подкуп.

Реално обаче само един от тези шестима души остава за постоянно в ареста. Това е Венцислав Георгиев, тъй като според съдията има опасност той да извърши престъпление.

Останалите 5-ма души са с мярка за неотклонение парична гаранция. Гаранцията за Атанас Тодоров и Николай Стоилов е по 7000 лв. за всеки от двамата. Останалите трима са с парична гаранция от по 1000 лева. Решението на съда може да бъде обжалвано.