Гарнират се с овче кисело мляко и орехи

Необходими продукти: Килограм тиквички, глава чесън, връзка копър, чаена лъжичка сол, 8 супени лъжици брашно, 3 яйца, кофичка кисело мляко, супена лъжица смлени орехи, бял пипер на вкус, зехтин за пържене или олио.

Начин на приготвяне: Обелените тиквички се настъргват на ситно ренде, посоляват се и се оставят да престоят няколко минути, за да се отцеди сокът им.

Прибавят се яйцата, брашното, пресованият чесън от половината глава, пиперът и половината от копъра. От така получената гъста каша се изпържват шницели в силно сгорещено олио с помощта на лъжица, като изсипаната смес леко се притиска.

Топлите шницели се гарнират със смес от овчето мляко, смлените орехи и останалите половинки от чесъна и копъра.