Продукти: 1 кг череши, 500 г захар, 1 опаковка желе-фикс за консервиране, 30 мл плодов ликьор

Черешите се измиват и се отстраняват костилките, като трябва да се запази целостта на плодовете. Заливат се с ликьора и се оставят за около 3 часа да престоят. След това се поръсват обилно със захарта и се оставят за една нощ, за да могат черешите да си пуснат сока.

На следващия ден съда с плодовете се поставя на слаб котлон и се изчаква да кипне. Вари се около 5 минути като през цялото време се маха пяната. Остранява се от котлона и се оставя малко да изстине, след което още 2-3 пъти се вари за по 5 минути. Добавя се желиращия фикс и се вари още не повече от 3-4 минути.

Горещото желе се разсипва в приготвените бурканчета и се затварят. Оставя се да изстине. Полученото желе е с рубинен цвят, тъй като не се е варило продължително. По желание ликьорът може да се прибави не в началото, а в самия край на приготвянето.