Ягодите са едни от първите плодове, на които през пролетта можем да се насладим. Разбира се пресните ягоди са по-полезни, но не и по-вкусни. Те са подходящи за всевъзможни десерти и сладкиши - вкусът им е свеж, а ароматът - с нищо не може да се сравни.
Тайната на кулинарната универсалност на ягодите се състои в това, че те могат да се съчетаят почти с всичко: с шоколад - бял, черен или млечен, със сметана (с тях приготвяте най-лесния десерт като ги залеете със сметана, поръсите със захар и разбиете с блендер), с мляко, йогурт, с други пролетни плодове и с всякакъв вид тесто.
Ето защо нашия съвет е да не се страхувате да експериментирате. Ако обичате сладка и компоти, сега е моментът да си ги направите за студените месеци.
Грижите се за фигурата си? Пригответе си желе от ягоди. Искате да удивите гостите си? Сервирайте ги потопени в шоколад - наистина ще оберете овациите. Вариантите са безчет!
Коментари