Продукти: 2 тиквички, 2 домата, 60 г бели гъби, 15 г масло, 50 г готварска сметана, 30 г кашкавал, черен пипер, сол на върха на ножа

Приготвяне: Най-подходящи за фаршироване са млади тиквички с дължина не повече от 15-20 см. Те имат тънка кора и неразвити семена. Когато са големи трябва предварително да се обелят и нарежат на няколко части, за да се получат своеобразни чашки или ладийки. От подготвените тиквички внимателно се отделя семенната част. За пълнежа се измиват акуратно гъбите и се нарязват на ситно. Запържват се леко в маслото, прибавя се сметаната, солта и черния пипер. Пълнят се чашките или ладийките. Отгоре се слагат кръгчета домат и настърган кашкавал. Нареждат се в намаслена тавичка и се запичат на 200 градуса 15-20 минути.

Сервират се със сметана.