Турция е осмият по големина производител на птиче месо в света. През 2016 г. в страната са произведени около 2 млн. т птиче месо, съобщи Турската асоциация на производителите на птиче месо - ESD -BIR.
По данни на ФАО към края на 2016 г. в света са произведени 89,5 т птиче месо.
САЩ са най-големият производител на птиче месо с производствени обеми от 18,3 млн. т, което съответства на 20,4% от световното производство.
На второ място е Бразилия с 13,6 млн. т. Следват Китай - с 12,7 млн. т, Европейският съюз - с 11 млн. т, Индия - с 4,2 млн. т, Русия - с 3,8 млн. т, Мексико - с 3,3 млн. т, Аржентина - с 2,1 млн. то. След Турция са Тайланд - с 1,8 млн. т, и Индонезия - с 1,6 млн. т, съобщава The poultry site.