Продукти: 50 г шунка; 250 г варено пилешко месо; 4 твърдо сварени яйца; 200 г гъби; 1 краставица; 4 картофа; 2 пак. топено сирене или 100 г твърдо сирене; 3-4 скилидки чесън; зелена салата, майонеза.

Картофите се нарязват на тънки пръчици (на сламки) и се слагат в силно загрят тефлонов тиган (оформя се “гнездото”, без да се разбърква!). Изчакайте, докато картофите се запържат, и след това внимателно обърнете и изчакайте да се запържат и от другата страна.

Шунката, белтъците на сварените яйца, пилешкото месо, гъбите и краставиците се нарязват на ивици. Всичко се обърква добре и се подправя с майонезата (ако искате да получите по-мек вкус смесете майонеза + кисело мляко в съотношение 2:1).

Топеното сирене се настъргва на ренде, чесънът се прекарва през преса. Добавете малко майонеза и направете малки топчета с формата на яйца. Оваляйте ги в смачкания жълтък. На голям поднос подредете първо листа от маруля, по средата на чинията сложете нарязана салатата, отгоре поставете чипса, оформен като гнездо и вътре подредете “яйцата”. (ХФ)

Салата “Гнездо на яребица”