Case IH представи актуални иновации и технологии на SIMA 2017

Автоматичната система за управление AccuGuide е с подобрени качества и гарантира безгрешно влизане в нов ред

Както всички участнци в 77-то издание на парижкия салон за агротехника, така и Case IH предложи на земеделската общност, проявила небивал интерес към изложението, свои уникални иновации. Една от тях беше AccuTurn опцията, част от автоматичното управление AccuGuide, която автоматизира обръщането в края на блока. Тя дава възможност за нови функции за релсова сеитба, за обръщане при определен ъгъл за използване на Shape файлове за границата на полето, за промяна на разстоянието при прикачен инвентар, също така за Fill Premium и AFS Connect телематика. Това са два начина за прехвърляне на данни за машини: и ISOXML за Task Controller, и за подобрено изобразяване на машината в полето.

На SIMA 2017 бяха представени няколко технологии за прецизно земеделие на Case IH, включително новата опция за цитирания по-горе AccuTurn, която автоматизира процеса на преминаване в следващия откос. Бяха показани и ползите от Case IH RTK+ мрежата, предназначена да осигури безпроблемно покритие на коригиращ сигнал, когато се работи с RTK точност.

Case IH AccuTurn осигурява автоматично обръщане и прецизно влизане във всеки откос и намалена умора на оператора. Тя автоматизира процеса обръщане и прецизно влизане на трактора в следващ ред и се активира с натискане на бутон, чрез който се поема контрола върху машината за безпроблемно извършване на тази важна операция.

В резултат на нововъведението, автоматичната система за управление AccuGuide е с подобрени качества и гарантира възможно най-прецизното влизане в нов ред, облекчавайки и натовареността на водача. AccuTurn работи, както при прикачна, така и при навесна инвентарна техника и операторът на трактора е в състояние да коригира параметри като ширина на браздата, радиусът и отправната точка за обръщане. Разстоянието до предстоящо обръщане се показва на AFS монитора. AccuTurn се активира с код за отключване, който може да се закупи от потребителя и да се прилага върху всички предходни системи AccuGuide, работещи чрез монитори AFS 700. Функцията ще може да се поръчва от началото на април, 2017 г.

Друга новост е премахването на необходимостта водачът да преброява браздите при сеитба, благодарение на новите 3D карти на полето, излизащи на екрана на AFS 700. Площите, които са или предстои да бъдат обработени, са отбелязани цветово. Подобреното управление при обработка сега дава възможност за едновременно използване на функциите за прескачане на откос, както и спомага да се избегнат грешки с точността, видни едва при прибирането на реколтата.

Автоматичните системи на управление обикновено закръглят ъглите на блока и при 90-градусовите ъгли се изисква ръчно управление на волана при работа. С новата функция за ъгъл, вече е възможно да се правят 90-градусови ъгли на всеки блок, като A-B линиите на екрана продължават извън границите на полето. При започване на маневра за обръщане в края на блока, системата AccuGuide веднага се активира.

Екран AFS 700 сега е съвместим с Shape файлове

Други нови разработки в технологиите за прецизно земеделие на Case IH включват подобрения на AccuGuide през AFS 700 монитора, което позволява на границите на блока също да бъдат записани в системата AccuGuide във вид на Shape файл. Различни видове данни в Shape файлове, като например карти за сеитба, наторяване или пръскане с променлива норма могат да бъдат вкарани в системата чрез USB устройство, вкарано в порта на екран AFS700. Това премахва изцяло необходимостта от създаване на нов файл на отделен компютър, което значително спестява време.

Съвместимият с ISOBUS инвентар дава възможност да се използва функцията за секционен контрол само с една ръка. Това прави процеса за настройване по-лесен и спестява време, защото не е необходима никаква допълнителна информация за ISOBUS Task Controller. Когато headland функцията се използва в пълните си възможности, автоматичният секционен контрол осигурява максимално пълноценно и ефективно използване на всеки инвентар.

Новият приемник AccuStar GNSS е универсален инструмент за позициониране. Универсалният двигател ElectriSteer беше пилотно представен на Агритехника през 2015 г. и е насочен предимно към малки трактори без фабрична хидравлична подготовка, както и за по-стари трактори и комбайни.

Основното предимство на ElectriSteer пред другите модернизирани мотори е, че той може да работи с монитор AFS 700 на Case IH.

Case IH подобрява значително работата, предлагайки новия приемник AccuStar.

Приемникът AccuStar предлага четири нива на точност: EGNOS, AFS 1 (15 см), AFS 2 (5 см) и RTK+ (2.5 см). За да се използва ниво RTK+, сигналът трябва да бъде предоставен чрез мобилна телефонна мрежа. AccuStar използва технологията Glide, за да подобри значително точността на сигнала EGNOS. Това допринася за плавно позициониране и по-точно преминаване от ред в ред. Приемникът AccuStar може също да се използва като надежден източник за позициониране при картиране или секционен контрол.

Свързваща телематика AFS- да си в мрежата е умно

Изобразяването на позициите на превозните средства в полето чрез телематична система AFS Connect сега вече е подобрено с "Fleet History карта", показваща посоката на движение и използвайки цветни кодове, индикиращи и какви маневри се правят.

Това помага на собственика, оператора и дори на дилъра да проследи дейността на трактора и площта на обработените земи.

В допълнение, ако желаят, фермерите вече могат да предоставят на дилърите си данните от телеметрията на своя трактор(и), което позволява на търговците да предоставят по-добри нива на обслужване на клиентите

CASE IN AccuGuide tramlines screen
CASE IN AccuGuide tramlines screen
CASE IN AccuTurn screen
CASE IN AccuTurn screen
CASE IN Puma 240 CVX AccuTurn
CASE IN Puma 240 CVX AccuTurn
CASE IN AccuStar Receiver
CASE IN AccuStar Receiver