Малката градина не означава, че не може да използвате пространството.

Има много начини да организирате вашия малък двор по възможно най-добрия начин и да използвате интелигентно всеки сантиметър, който имате на разположение.

Виещи се растения

Малкият двор става по-привлекателен ако заложите на пълзящи по стената растения. Добавете няколко дървени щайги или кофи с цветя и малък каменен фонтан.

Отворено пространство

Високите стъклени врати помагат за интеграцията на интериора и екстериора чувство. Заложете на сходни цветове на подовете, за да създадете илюзия за пространство.

Оползотворете всяко местенце

Един трик за използване на пълния потенциал на малкото място. Ето пример за перфектната зона за почивка. Дори и балконът има роля - да държи хамака.

Модерни материали

Заложете на модерния интериор и изчистените линии - материали като стъкло и стомана. Подравнете тревата или изберете изкуствена.

Изчистени линии

Този малък двор е пример за изискан дизайн и изчистени форми. Комбинацията на дървен под, съвременни мебели и дизайнерска камина създават чувство за комфортно и модерно място.

Портофино стил

Градина, която ни пренася в Италия - перфектно подстригани храсти, маслинови дръвчета, лавандула и калдъръмена мозайка създават този неповторим ефект.

Умно планиране на зеленината

Важно е когато планирате растенията в градината да подберете правилните: светлозелените, сивите и сребристите правят дворът да изглежда по - голям, докато тъмно зелените е най-добре да се садят на големи пространства.

Водни съоръжения

Водните съоръжения създават чувство за пространство в малката градина, защото водата отразява светлината. Течащата вода също заглушава и градския шум и успокоява.

Дървен декинг

Дървеният декинг и живият плет са задължителни елементи за малкия двор. Добавете шикозна масичка за кафе и столове и няма как да мечтаете за по - хубаво място за закуска.

Светлината

Осветлението е най-лесният начин да създадете настроение в градината. Няколко фенера или висящи стъклени свещника са перфектни за романтична вечеря.

Плодово дръвче

Мислете мащабно. За малката градина не е задължително да има само цветя и храсти. Заложете на някое плодно дръвче, например смокиня.

Цветни схеми

Използвайте различни цветови схеми, които да създават преход между интериора и екстериора, а с това и чувство за повече пространство.

Симетрия

Симетрията в малката градина е задължителен елемент, защото така се избягва усещането за претрупаност. Равните форми и размери създават илюзия за простор и подреденост.