Това е първата от новото поколение машини на бранда, която се произвежда едновременно в Suolahti, Финландия и в Mogi das Cruzer, Бразилия

Четвъртото поколение на А-серия е напълно нов трактор и изцяло отразява стойността на марката Valtra, базирана на глобалното послание към клиентите: ВАШАТА РАБОТЕЩА МАШИНА.

Нов компактен двигател

Новата серия А4 е с двигатели AGCO Power, Stage 4 с най-съвременна технология. Трите най-малки модела имат 3,3 литрови двигатели, докато четирите големи модела са с 4,4 литрови двигатели. И двата модела с 4-цилиндрови двигатели са с напълно нова Common rail инжекционна система, която е в състояние да осигурява повече мощност по-икономично.

SCR (Selective Catalytic Reduction) технологията се използва за очистване на вредните емисии от азотни оксиди. Съответно новите двигатели отговарят на Stage 4 на емисии за опазване на околна среда. Едновременно с това, те отговарят на критериите на клиента за производителност и горивна ефективност.

Двигателят е монтиран върху предна рама с напълно нов дизайн. Системата за отпадни газове и размерите на двигателя са изключително компактни, за да осигуряват максимална видимост.

Няколко възможни опции на шаси

Новата А Серия покрива изключително широк спектър от мощност - от 75 до 130 конски сили. Това вече е възможно благодарение на интелигентна модулна система. Три различни размера шасита позволяват оферирането на широк спектър от конски сили, но запазвайки общия дизайн и превъзходния клирънс - необходим както за работа на горски терен, така и във ваша услуга при полска дейност - като пръскане или силажиране.

Почти 50% от тракторите от серия А и N са поръчвани с фабрично монтиран челен товарач. Новото четвърто поколение трактори серия А е налично с ново поколение фабрично монтиран челен товарач за всички размери на шасита. Новата G серия челни товарачи се характеризират с нови товарачни рами и нова конструкция на носача за инвентар, като осигуряват подобрена видимост и високо ниво на стабилност.

Техническият дизайн на Серия А4 също рефлектира на визията на трактора. Всичко е абсолютно ново. Новата гама трактори осигурява изключителна видимост не само към челния товарач, но също и към всички останали задачи, когато работи денем или нощем, в добро или в лошо метеорологично време, в сгради или на полето. Концепцията за 365 дни видимост е реализирана успешно в сериитe N4 и T4.

Трансмисия, подходяща за различни цели

Новата А серия на Valtra е осигурена от доказалата се HiTech Power shuttle трансмисия - най-добрата механична трансмисия, позната в този клас трактори. 12 скорости напред и назад са групирани в 2 диапазона, което минимизира смените на предавките.

В допълнение и супер пълзящата предавка е също налична, тръгвайки бавно с 90 м/час (1400 об/мин) и превръщайки я в действителност в трансмисия с мултифункционално приложение.

Агресивността на предавките може да се настройва, за да отговарят на различните задачи или навиците за управление на водача. В допълнение AutoTraction и HiShift могат да сведат до минимум употребата на съединителя - за допълнително улесняване на управлението.

Синхронизираната трансмисия ще бъде достъпна по-късно за клиенти, които работят малко време или не изпълняват работа с челен товарач.

До 5,2 тона товароподемност и 98 л/мин дебит на хидравликата

Новата А серия е представена с електрически контролиран AutoComfort навесна система, характеризираща Valtra тракторите. Интелигентна модулна основа позволява всеки модел А4 да осигурява изключителната товароподемност от 5,2 тона.

Хидравликата с отворен център позволява захранването с достатъчно количество масло - за всички задачи, които се изпълняват. До 98 л/мин гарантират бързо функциониране, дори с по-големи челни товарачи или други инвентари. Новата А-серия трактори могат да се оборудват с до 3 комплекта хидравлични клапани. Изборът на опции включва и възможността за хидравличен контрол на потока.

Изцяло нова кабина

Серията А4 се характеризира с нова кабина с изцяло нов дизайн, която осигурява повече пространство в сравнение със същия клас други трактори.

Новата кабина е едновременно комфортна и функционална, превръщайки трактора в приятно и удобно за ползване място. Изключителната ергономичност е подкрепена от пълно електронно контролиране като 4WD, блокаж на диференциала, навесна система и монитор. Новата кабина е безшумна, а допълнителната седалка е възможна като опция. И не забравяйте за LED светлините отзад - опция еднаква с тази от сериите N4 и T4.

Потребителският интерфейс е оригинален на VALTRA, също както и интериорното осветление. Може да се отпуснете и да отпочинете, докато работите ефективно. Широчината на кабината и видимостта могат да се сравняват с по-големите N4 и T4 серии, с изключение на това, че кабината на А4 е малко по-тясна. Както при всички Valtra трактори, седалката на водача може да се обръща на 180 градуса за по-добра ефективност при работа с обратен ход.

Новата А серия е съобразена с клиентските потребности

Както при всички Valtra трактори, новата А серия е произведена според клиентските предпочитания от завода на Valtra във Финландия. Модулният дизайн и стотиците функции и опции са на разположение на потребителите, което показва, че четвъртото поколение А серия е напълно адаптирана към клиентските потребности. Тракторът може да бъде персонализиран допълнително и в Unlimited студиото на Valtra.

Доставките ще започнат от лятото

Новият трактор от Suolahti Valtra A Серия бе представен за първи път на изложението SIMA 2017. Серийното производство на А серия ще започне от лятото на 2017.

Продуктова гама

Продуктовата гама на А4 включва седем различни модела с три различни размера на шасита. Всички модели са с кабина и задвижване на всяко колело.