Новият модел S394 бе представен за първи път на изложението SIMA в Париж. С 405 к.с. и 1600 Nm моделът предлага не само повече мощност, а и напълно нов потребителски интерфейс в просторна, пневматично окачена кабина.

Вдъхновен и конструиран в традиционния дух на Valtra, новият мултифункционален Valtra SmartTouch подлакътник за управление осигурява комфорт и контрол на водача при ново, по-високо ниво. Valtra SmartTouch, който ще е наличен също и за всички останали модели от четвърто поколение S серия, позволява индивидуална настройка на функциите на бутоните и потребителските профили, превръщайки S серията перфектна за собствениците, както и за механизатори, управляващи тракторите на смени.

Надежден двигател и трансмисия

Новият S394 е с двигател AGCO Power 84 AWF с динамично увеличение на мощността и повече практическа мощност за различни сфери на дейност. Разходите за сервиз на този SCR двигател сега са много по-ниски откогато и да е било преди благодарение на нов хидравличен регулатор. Новото управление на мощността на двигателя допълнително повишава надеждността, с която двигателите AGCO Power са известни. VALTRA S серия беше първият модел трактор, при който е въведена SCR системата за каталитично очистване на вредните емисии през 2008 г., а четвъртото поколение трактори притежава най-новата версия на горивоспестяваща SCR система.

Мощността е гарантирана с надеждната безстепенна AVT трансмисия. Операторът може да избира управление чрез автоматичен педал или лост за управление на режима за оптимизиране на разхода на гориво, мощността на предаване и комфорта на управление. Ръчният режим на контрол на трансмисията е също възможен. Интегрираната навесна система е с товароподемност 12 тона на задната навесна система и 5 тона на предната. С дебит на хидравликата до 205 литра в минута през максимум 6 хидравлични клапана отзад и 3 отпред.

VALTRA e известна с повишената продуктивност, когато работи в двете посоки на движение. Системата за движение на трактора в две посоки TWIN TRACK подпомага ефективността на работа в много сфери на дейност, като например косене, валиране и натрошаване. Когато работи с обратен ход, разходите за гориво и времето се намаляват до 10%, благодарение на подобрената видимост към инвентара, по-високата предавана мощност към задния навес, подобрената пъргавина и по-добрата работна позиция на водача.

Новият многофункционален лост за управление с програмирани функционални бутони има всичко на едно място. Неговото вертикално позициониране, странично движение и някои детайли от дизайна му гарантират лесна, ергономична и безопасна експлоатация.

SmartTouch потребителски интерфейс

С интегрирания ергономичен подлакътник за управление с мултифункционален джойстик, превключването на клапаните, задния навес и контрола на силоотводния вал, тъч скрийн терминал, както и бутоните на контролния панел, Valtra Smart Touch осигурява цялостно управление в близост до оператора.

Джойстикът с програмните функционални бутони позволява на водача да управлява машината без повдигане на ръката. Джойстикът е позициониран вертикално на подлакътника за управление, за да осигури естествената форма на ръката, когато променя скоростта на движение чрез натискането или издърпването му назад.

Дизайнът му позволява на оператора да не натоварва палеца си, когато не използва копчетата за натискане, а мек гумен материал предпазва ръката на водача от приплъзване при движение на неравен терен. Джойстикът позволява движение напред и назад, и в двете посоки настрани, както мишката на компютъра.

Деветинчовият тъч скрийн терминал е проектиран за лесно персонализиране на бутоните за управление на достъп до разширени функции, като например различни измервателни устройства, U-Pilot управление, Auto-Guide и други опции за водене на прецизно земеделие. Терминалът е опростен и интуитивен за управление като модерен смартфон: интерактивка снимка на трактора помага да се определят и достигнат всички функции лесно, с по-малко от три бутона или докосване по екрана. Valtra SmartTouch позволява на оператора или на собственика на стопанството да въведе неограничен брой потребители или да се въведат профили, ако е необходимо. Показването на опционалното Auto-Guide автоматично управление, ISOBUS контрол на инвентара и камерата за безопасност са напълно интегрирани, елиминирайки нуждата от допълнителни монитори, като това подобрява видимостта от кабината.

Серийното производство на новите модели от серия S, включително и S394, ще бъде заложено през лятото. Новите модели ще бъдат представени на изложения и налични за тест драйв от септември 2017 година.