Необходими продукти: Едно малко пиле, връзка корени за супа, 2 картофа, филия сух бял хляб, без кората, половин чаена чаша сметана, 3-4 яйца, 5-6 сварени гъби, 1-2 супени лъжици стафиди, чаена лъжичка ситно нарязан магданоз, щипка черен пипер и толкова настъргана кора от лимон, 1-2 стрити зърна от бахар, сол, брашно, галета, мазнина за пържене.

Начин на приготвяне: Пилето се нарязва на едри парчета и се сварява в 3 чаени чаши кипяща подсолена вода. Изважда се, а в бульона се слагат последователно корените от супа и картофите. Свареното месо се почиства от кожата и хрущялите и се смила заедно със сварените корени от супа и картофите. Прибавят се накиснатият в сметаната хляб, 2яйца, ситно нарязаните гъби, стафидите, подправките и сол. Сместа се омесва добре, наръсва се с брашно и се оставя да престои половин час.

Оформят се крокети, които се овалват в брашно, в азбитите яйца и галета. Изпържват се в гореща мазнина до златисто. Поднасят се горещи с пържени картофи и салата от печено червено цвекло и кисели краставички.