Необходими продукти: Килограм картофи, 100 г краве масло, чашка прясно мляко, 4 яйца, 100 г. кашкавал, 3 супени лъжици брашно, 2 чашки галета, 5 бр. пресни гъби, 2 бр. моркови, половин връзка магданоз, сол и черен пипер на вкус.

Начин на приготвяне: Картофите се сваряват, обелват и след като изстискат се настъргват на ренде. Смесват се с половината от яйцата, две трети от брашното, кашкавала, черния пипер и сол. Сместа се омесва добре и от нея се отделя една трета. В тази част се разбъркват морковите, сварени и нарязани на кубчета, третото яйце, твърдо сварено и нарязано, гъбите, нарязани на малки парчета и задушени с половината от маслото и магданоза, дребно нарязан.

Останалите две трети от картофената смес се разстилат на кора върху влажна кърпа. Кората се поръсва с малка част от галетата. В единия ѝ край се слага отделената една трета част от картофената смес, оформена като колбас. Кората се увива на руло и се поставя в намазнена тава. Отгоре се поръсва със смес от останалите яйца, мляко и брашно. Поръсва се с галетата, останалото масло и се пече при умерена температура. Подходяща гарнитура са киселото мляко и салата по избор.