650 лв. минимална заплата - с по 10 процента скок на година, е възможно. Сега е 460.

Постижима е и средната заплата от 1500 лв., на база на икономическите показатели.

Това съобщи финансист номер 1 на ГЕРБ Владислав Горанов пред Нова тв.

Пенсиите няма да стават 300 лева - не е коректно спрямо пенсионния модел и ресурсите на държавата, затова ГЕРБ не се поддаде на исканията на колегите, уточни той, вероятно визирайки исканията на Патриотичния фронт.

Надграждане за правосъдие и сигурност и образование - това са двата приоритета. Учителските заплати ще бъдат удвоени до края на мандата, увери Горанов.

Флиртът на партиите с хората от големите градове, които стават все по-богати, трябва да е различен - те са вече по-богати, смята Горанов.

Важна е посоката и движението, това, че сме втори по растеж в Европа - с над 3 процента, подчерта бившият финансов министър.

Той препоръча да се изследва процесът с КТБ, защото лесно ще се види какво се е случило. Имало хора, които все още се захранвали "емоционално и финансово" от фалита.

"Ние назначихме постоянни синдици и атакувахме всички сделки, но 90 на сто от тях са вече в съдебна фаза", напомни финансовият експерт на ГЕРБ.

"Концентрацията е един вид отсечка за много големите поръчки - има десетина големи фирми, които могат да бъдат изпълнявани от големи фирми. Не може да се дават на фирма с едноколесна ръчна количка", изтъкна Горанов.