Специално за “Български фермер” Хам, Германия

Напълно автоматизираният заточващ апарат AQUA NON STOP COMFORT от CLAAS вече може да обработва още по-голям набор от ножове, използвани от всички известни производители на самонатоварващи ремаркета за фураж и балопреси. В момента 70-те на брой сменяеми шаблона, които се предлагат, могат да бъдат използвани за заточване на 105 различни ножа. Списъкът с шаблони се допълва непрекъснтато. Нещо повече, CLAAS може да произведе нови шаблони безплатно, при заявка от страна на клиента.

Още когато през 2013 г. CLAAS представи своя апарат за заточване на ножове AQUA NON STOP COMFORT той беше посрещнат с много голям интерес от земеделските производители. Напълно автоматизираният уред извършва прецизно заточване, което стриктно следва контурите на ножа. Не са необходими никакви ръчни интервенции по време на процеса на заточване. Голям брой сензори и система за сигурност гарантират абсолютно безопасното заточване.

Оптимизации като например ъгъла на заточване, удължват живота на ножовете подобряват и качеството на рязане, и на прибирания материал. Също така прецизното заточване редуцира натоварването на задвижването и увеличава скоростта, с която работят самонатоварващите ремаркета и балопресите. Използването на напълно автоматизирания апарат за заточване може да спести на фермерите ценно време и пари, които те могат да използват за други задачи. Този апарат, както и всички продукти на CLAAS, могат да се намерят в сервизните центрове на официалния вносител на марката за България, фирма РАПИД КБ.