Продукти: Чаена чаша натрошено сирене, чаена чаша мляко, 2 ч. чаши брашно, чаена лъжичка сода за хляб, чаена лъжичка сол, 50 г. масло, 1 яйце, настърган кашкавал.

Приготвяне: Содата се разтваря в киселото мляко, разбърква се и се прибавя към брашното, солта и сиренето. Замесва се меко тесто. Оставя се да престои около 20 мин., покрито с кърпа.

Разделя се на 10 парчета, от които се оформят топчета. Топчетата се нареждат в намаслена и поръсена с брашно тава, без да се разплескват. Намазват се с разбитото яйце и в средата им се слага парченце масло. Поръсват се с настъргания кашкавал и се пекат в силно загрята фурна около 20 мин. Консумиратсе топли.