Торенето е от съществено значение за правилното протичане на физиологичните и биохимични процеси в растенията. При равни други условия правилното и прецизно торене води до значително повишаване на добивите. Предвид стойността на влаганите средства за торове не бива да се пренебрегва другият, ключов елемент, който намалява загуби и спомага за извличане на максимума от инвестицията, а именно тороразпръскващата техника.

Статистиката показва, че сред европейските фермери, при които качеството и количеството на продукцията се следят зорко, лидер със своята надеждност, са торачки RAUCH. България не изостава от тази тенденция и навесните и прикачни модели на немския производител са много популярни и широко разпространени. Торачките RAUCH се предлагат на пазара чрез търговската мрежа на официалния вносител на NEW HOLLAND, фирма ИНТЕРАГРИ България.

Основни предимства

В своята близо 100 годишна история екипът на RAUCH разработва и влага в своите машини общо над 100 патента. Голяма част от тях са носители на национални и международни отличия за иновации, водещи до неоспорими резултати в практиката. Изключително прецизните AXIS и бюджетната линия MDS са двете основни серии предлагани от RAUCH. На MDS най-често се спират земеделските производители, обработващи по-малки стопанства. Макар да не разполагат с пълния набор екстри на AXIS, те са изключително здрави и са подходящи за дългогодишна употреба. Поддръжката на MDS е лесна, а резултатите по отношение на точността на тороразпръскването много високи.

Торачките от серията AXIS обединяват всички предимства, гарантиращи висока производителност- равномерно разпръскване в цялата ширина и контролирано проследяване на целия работен процес. Те разполагат с потенциал за работа в ширини от 12 до 50 метра, голям обем на полезния товар - до 4000 литра и революционна система на разпръскването CDA.

Значителната рентабилност на тези торачки идва и от високата работна скорост, която предлагат - до 25 км/ч, при максимално натоварване и без загуба на прецизност.

AXIS са лесни за монтиране и настройване, обслужват се бързо и удобно. С всички свои предимства те спестяват средства на земеделските производители, като намаляват загубите на тор и осигуряват безупречен процес на торене, важен за правилното развитие на здрави и устойчиви култури. Кое ги прави толкова специални?

Най-ниска скорост на въртене на бъркалките

Торачките на RAUCH са известни с най-ниската скорост на въртене на бъркалката от едва 17 об./мин. Недостижимата за конкурентни модели щадящата скорост, позволява плавно и равномерно подаване на порциите тор. Така се избягва начупването и разпрашаването на тора, водещо до загуби, до неравномерна обработка и нужда от допълнителни земеделски усилия.

Най-висока скорост на въртене на дисковете

Машините на RAUCH разполагат с още едно неоспоримо предимство. Най-високата скорост на въртене на дисковете. Това гарантира хомогенно покритие на тора, чрез висока честота на разхвърляне и прецизно, близко попадане на отделните порции. Резултатът е плътно и ефективно покритие на площта.

За допълнително повишаване на ефективността при AXIS се разчита на дозиращата електроника QUANTRON-A. Тя разполага с голям и удобен дисплей. Всички функции могат да се изпълняват с дистанционно управление за секунди, посредством логически построено меню. Така с лекота можете да се погрижите за фини настройки по дозиране на тора, в зависимост от скоростта на трактора. Може да се прецизира разделното отваряне и затваряне на дозиращия шибър (съответно ляво или дясно) и отделното регулиране на количеството на тора за левия и десния диск. Всичко това при постоянен контрол и документиране на количеството използван тор и др. QUANTRON-A е стандартно оборудван с интерфейс за прецизно земеделие.

Прецизно гранично разпръскване

Telimat T25/T50 е устройство за гранично разпръскване в края на блока, без спиране и слизане.

Техниката за измерване на количества Quantron-E2100 Hz контролира 100 пъти в секунда количеството тор по време на работа. Това означава, че отклоненията при разпръскването, дължащи се на променливите характеристики на изтичане на разпръсквания материал се идентифицират веднага и се коригират всяка секунда.

Оптимално развитие на здрави и устойчиви култури до голяма степен зависи от качественото торене. Затова е важен не само подборът на тор според културата и почвените условия, но и употребата на надеждна, висококачествена торачка, която няма да "пръсне" инвестицията ви в препарати, а ще подхрани качествено следващата ви добра реколта.