На първата година при засаждането лозата се реже на чеп с 2 очи.

На втората година горната пръчка се премахва изцяло, а долната се реже на чеп с 2 очи.

Съвет: когато дойде време да се филизи, се запазва само един летораст, който се привързва редовно на подпора и се колтучи. Целта е да се получи права пръчка с дължина над 2 метра.

На третата година пръчката се изрязва на 6 до 8 очи над височината на скелето - върхът й трява да се извие и да се привърже върху хоризонталната част на конструкцията.

Съвет: всички леторасти по вертикалната част на пръчката се филизят, а леторастите по хоризонталната част (кордона) се прореждат през един - крайният ще служи за продължител на кордона.

На четвъртата година пръчките по кордона да се режат на чепове с 2 очи, а продължителят - на 6-8 очи. Леторастите по него също се прореждат и ако е необходимо, се оставя пак продължител. Така се прави, докато кордонът достигне края на чардака. По този начин на лозата се формира един кордон с чепове, а по-късно и рамена върху кордона.

Съвет: когато лозите са засадени на по-големи разстояния в реда - над метър и половина, може да се формират два или повече кордона на всяка лоза.

Ако лозите не се развиват буйно, вместо кордон на върха на стъблото може да се формират 1-2 малки рамена - върху тях се създава по едно плодно звено с чеп и плодна пръчка - товаа е по типа Гюйо.