Необходими продукти: Килограм червени камби, килограм зелени камби, глава червено цвекло, глава карфиол, зелка, връзка целина, килограм моркови, килограм зелени домати, черен пипер, дафинов лист.

За саламурата: Чаена чаша сол, 2 чаши захар, 6 чаши оцет, 12 чаши вода. Всичко се разбърква добре, до получаването на хомогенна смес.

Начин на приготвяне: Всички зеленчуци се нарязват на парченца, целината се реже заедно с дръжките. Зарзаватът се слага в буркан (може и в няколко по-малки) и се притиска плътно.

Саламурата се налива до напълване на буркана и отгоре се сипват 3 супени лъжици мед.

Тази туршия не се вари. Достатъчно е да бъде затворена добре с нова капачка.