Продукти: 500 г картофи, 100 г лук, 500 г гъби, 400 г пилешко филе, 100 мл нискомаслено прясно мляко, 50 мл готварска сметана, 100 г кашкавал, 20 г брашно

Приготвяне: Филето се реже на жулиени и в сух тефлонов тиган се запича до побеляване. Извадете месото в чиния и в същия тиган задушете нарязания на полумесеци лук и гъбите, нарязани на четвъртинки. Бъркайте докато се изпари течността.

Отделно сварете картофите за около 10-ина минути след кипването на водата, без да ги белите. Изстудяваме със студена вода, обелваме и настъргваме на едро ренде.

Към приготвените гъби с лука добавяме пилешкото филе, млякото и сметаната, в които сме разтворили брашното, сол и подправки на вкус. Разбъркваме леко, за да се посгъсти.

В намазнена тавичка прехвърляме месото и гъбите и отгоре разпределяме картофите. Поръсваме с кашкавала.

Печем 20-ина минути на 240 градуса.