Атмосферното налягане ще се повиши и ще се доближи до средното. В сутрешните часове, облачността ще е значителна, но от запад бързо ще намалява до предимно слънчево време. Отначало в западните, по-късно през деня на отделни места в източните райони, където и облачността ще се задържи по-значителна, ще превали дъжд, в планините-сняг. Ще е почти тихо. Максималните температури ще са между 11° и 16°, в София – около 14°. Привечер от запад ще започне ново увеличение на облачността. Вятърът от юг-югозапад ще се усили, по-чувствително през нощта срещу събота, когато на места в северозападните райони ще превали. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), съобщи „Фокус“.

Над Черноморието преди обяд ще преобладава облачно време. По-късно облачността ще се разкъса и намалее. Ще духа слаб северозападен вятър, който след обяд ще се ориентира от юг-югоизток и ще се усили. Максимални температури на въздуха: 13-15°. Температурата на морската вода е 15°. Вълнението на морето ще бъде 1- 2 бала.

Над планините, в сутрешните часове, облачността ще бъде значителна. По-късно през деня ще намалее и ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен до силен вятър от запад- югозапад, който привечер ще се усилва. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около7°, на 2000 метра – около 1°.