Отговор: Резникът, който е част от добре узряла едногодишна лозова пръчка, трябва да е дълъг около 40 см.

Събирането на резници става след листопада

Избират се силно развити и добре узрели пръчки, режат се като се оставят по 2-3 см над най-горното и най-долното коляно. Почистват се от колтуци, връзват се на снопчета и се слагат етикети с надпис на сорта.

Може да се съхраняват в избата при температура от 2 до 8 градуса - нареждат се вертикално и се заровят до около 10 см от основата в леко влажен пясък.

Засаждат се напролет за вкореняване

Трябва почвата на педя от повърхността тогава да е стигнала до температура 12 градуса.

Вкореняват се в дълбока, рохкава почва, където има възможност да се напояват.

Тогава се премахват зимните очи по тях с изключение на най-горното. Забучват се на около 10 см едно от друго и на дълбочина 20 см.

Загърлят се с тирове - върховете им се покриват с рохкава пръст.

Какво трябва да се получи

От най-горните очи до месец да се развият филизи, които пробиват почвата.

При поява на първите мустаци тировете се разравят и се изрязват всички корени без най-долните, пак се правят тирове.

За втори път корените се премахват в средата на август - тогава леторастите се оставят открити.