Френският холдинг EUROTECHNICS AGRI е основан през 2001 г., сливайки едни от най-добрите производители на селскостопанска техника и оборудване. Това са водещите френски производители на земеделска техника JEAN DE BRU, GOIZIN и SUIRE. С годините тези компании са доказали качествата на продуктите си на европейския пазар и са успели да заемат водещите позиции в сектора. В изключително голямото разнообразие от земеделска техника най-много се отличават агресивните дискови брани и стърнищните продълбочители JEAN DE BRU, обръщателните плугове GOIZIN и специализираните за животновъдния сектор машини за рязане на бали, разхвърляне на слама за постеля и хранене със силаж и фураж SUIRE. Френският холдинг EUROTECHNICS AGRI стъпва на българския пазар чрез УНИВЕРСАЛ-НВГ, Долна Оряховица.

Навесните обръщателни плугове серия GOIZIN на френската компания са с хидравлична или болтова защита, с лесно регулиране на ъгъла наработните органи в зависимост от условията на почвата. Според желанието на клиента, работните органи могат да бъдат поръчани във вариант с лентови или с цели дъски, с механично или хидравлично регулиране на работния захват от 1.80 до 3.50 м и работни органи от 3+1 до 6+1 корпуса. С лесна механична настройка може да се промени положението на първия работен орган спрямо трактора. Височината на рамата е 80 см, а разстоянието на работните органи 97 см. Всички са оборудвани със завихрители. Мемори цилиндър, базово монтиран на всички модели, спомага за по-лесното завъртане на плуга в края на полето. В стандартното оборудване на обръщателните плугове е включена гума за регулиране на работната дълбочина, а опционално всеки модел може да бъде поръчан с комбинирано колело за работа и транспорт. Двупрофилната рама на плуговете осигурява изключителна здравина и сигурност при работа във всички видове почви.

JEAN DE BRU е компания създадена в началото на 20-ти век, специализирана в проектирането и производството на почвообработваща техника. В продължение на повече от един век продълбочителите и дисковите брани JEAN DE BRU са високо оцененявани от фермерите в много европейски страни.

Изключителен интерес предизвикват триредовите стърнищни продълбочители модел NEOTILLER и MAXITILLER, комбинирани с подравняващи дискове и тежък RJB валяк. Така оборудвана машината става универсална и може да бъде използвана както за повърхностна 5-см стърнищна обработка, така и за почвообработка в работна дълбочина до 35 см. Характеризират се с отлично представяне при работа в по-тежки почвени условия, с гаранция за агресивно и интензивно смесване на растителните остатъци. Работните органи са изградени от отделни модули, а подмяна на отделните елементи дава възможност за работа в различна дълбочина, с различна степен на интензивност и работна скорост. Стърнищните продълбочители се предлагат в работни ширини от 3 до 6 м.

Подравняващите дискове, с диаметър 450 мм са монтирани след работните органи с цел избягване на набраздяването. Дефлекторът, с който са оборудвани работните органи, позволява обръщане на почвата с цел смесване на остатъците и предотвратяване натрупването на маса около работните органи.

Навесните дискови брани модел PRODISK се предлагат в работни ширини от 3.00 м до 5.00 м, с назъбена форма на дисковете и диаметър 610 мм или 670 мм. Разстоянието между гредите е 110 см за по-интензивно смесване на почвата с растителните остатъци. Регулирането на работната дълбочина е механично или опционално хидравлично. След браната за отличното подравняване на терена се грижи тежък RJB валяк с диаметър на дисковите елементи 550 мм и разстояние между тях 125 мм, с чистачи, които не позволяват натрупване на маса при работа в по-влажно време. Големият ъгъл на агресия, тежката обща маса, размерът на дисковете и високата работна скорост до 10-15 км/ч, осигуряват отлична подготовка на почвата в дълбочина до 15-17 см и изключително висока производителност, с много нисък разход на гориво.

Прикачната дискова браната модел MEGADISK се състои от двуредово разположени наклонени двойни назъбени дискове с размери 670х6 мм и разстояние между тях 250 мм, в комбинация с тежък ролков валяк модел RJB. Гумите в този модел са монтирани преди валяка за отлична стабилност по време на работа, а шарнирният теглич спомага за лесни маневри при завиване в края на полето.

Настройката на работната дълбочина се регулира механично или опционално хидравлично с възможност за избор между 3 до 17 см. Рамата се сгъва на две или три секции с транспортна ширина 3.00 м.

Прикачните дискови брани на френската компания са с "Х"-образна или "V"-образна форма с вертикално или хоризонтално прибиране на дисковите секции.

Моделът МEGALINER XM с X-образно подредени работни органи и вертикално прибиране на дисковете, осигурява отлично качество на обработка на почвата. Предните дискови секции осигуряват непрекъсната обработка, а симетрично разположените задни дискови секции идеално препокриват предните, като предоставят идеален баланс на инвентара, гарантиращ удобна, бърза и качествена почвообработка.

Дисковата брана MEGALINER XM е с изключително стабилна конструкция благодарение на едногредовото шаси с размери 300х300х10 мм и странични масивна рамки. Дисковете могат да бъдат с диаметър 660 мм и разстояние между тях 235 мм или с диаметър 710 мм и разстояние между тях 275 мм. Шарнирният теглич трета категория и колелата, които са пред валяка, осигуряват възможност за маневри в края на полето.

Регулирането на работната дълбочина се осъществява чрез контрол на задния валяк, който осигурява изключителна стабилност, дори при работа с висока скорост. Индикаторът, който е разположен в задната част на браната, дава възможност за контрол на работната дълбочина директно от кабината на трактора. Регулирането на работния ъгъл на навлизане на дисковете в почвата се определя механично, а VariOmatic системата опционално може да осигури различно независимо хидравлично регулиране на ъгъла на навлизане на дисковете в почвата на предните и на задните дискови секции.

В зависимост от работната ширина на браната, оборудването се прибира на две или три секции на уплътняващия валяк, с хидравлично заключване, което осигурява безопасност при движение по пътищата .

"X"-образните модели с хоризонтално прибиране на секциите MONOLINER XМ (с едногредово шаси) и MULTILINER XМ (с тригредово шаси) се отличават с идеално препокриване на предните и на задните секции.

Симетрично разположените дискови секции предоставят идеален баланс и цялостна обработка при работа във всички видове почви.

Контрол на работата се осъществява чрез гумите, разположени между двете секции или преди валяка.

Моделите "V"- образнит дискови брани се предлагат във фиксиран вариант и с хоризонтално прибиране на секциите, с едногредово или тригредово шаси на браната. Характеризират се с услилено захващане на секциите към браната, което гарантира здравина на конструкцията и изключителна издръжливост при работа в тежки условия. Асиметричното положение на предната и задната секция отлично разбиват почвата, с възможност за независима настройка ъгъла на навлизане на дисковете в почвата на всяка отделна секция. Опционалния електрически контрол на функциите на браната от кабината гарантират удобство и бърза почвообработка.

За отличното подравняване на терена след браните и продълбочителите се грижи тежкия ролков RJB заден валяк с диаметър 550 мм и натоварване от 240 кг на метър. Той е подходящ за всички видове почви и осигурява отлично разбиване на образуваните буци. За по-доброто изравняване на терена и миксирането на почвата с хранителните остатъци, като опция зад валяка, може да се сложи гребеновидна брана . Регулирането на работната дълбочина на браните става именно чрез задния валяк. Хидроакумулаторите на валяка гарантират сигурност при наличие на препятствия.

ДОПЪЛНЕНИЕ

В помощ на животновъдния сектор, френската компания EUROTECHNICS разработва и произвежда техники за хранене и отглеждане на преживни животни в серията SUIRE. Това са раздробители на бали, машини за разхвърляне на слама и раздаване на фураж, за телескопични товарачи или трактори, в навесен и прикачен вариант.

Разнообразието от модели и функции поставят машините на една от челните позиции в европейския пазар. Възможностите за избор между различните варианти зависят от броя на функциите, които може да извършва машината.

Машините за развиване на бали и хранене, без нарязване на сеното са представени във фиксиран вариант - модел DF с товарещо рамо и модел DM -с механично или хидравлично странично изместване до 60 см, за директно развиване на сеното в хранилките.

Машини за развиване на балите и разхвърляне на слама за постеля на животните с 2 вентилаторни диска и до 7-9 м в дълбочина на изхвърляне.

Моделите DM-P и DM-PA от тази серия дават възможност за хранене на животните както от лявата, така и от дясната страна на машината. Обордувани са с товарещо рамо, възможност за завъртане на 180 градуса и електрохидравлично дистанционно регулиране на скоростта на развиване на балата. Уникалната патентована технология за автоматична настройка и контрол на изхвърляния обем слама се грижи за равномерното разпределение на постелята в оборите. Диаметърът на вентилаторните дискове е 960 мм, а специалната технология на рязане на сеното гарантира минимално запрашаване по време на сламопреработката.