Когато използвате сочни и зелени фуражи или такива, които навлажняват смеската, то дозирайте дажбата, за да се изяжда без остатък.
В противен случай в хранилките остава влажна храна и при високите температури има опасност от ферментация
Тя може да предизвика стомашни разстройства при пъдпъдъците и да възникнат инфекциозни процеси.
Обогатете храната с витамини
Препоръчителните норми са:
3300 МЕ вит. А;
40 МЕ вит. Е;
40 мг вит. Д3;
2 мг вит. В1;
4 мг вит. В2;
66-77 мг никотинова киселина;
0,1 мг биотин;
2 мг вит. РР.
Минералните вещества са в границите на:
8-20 мг желязо;
90 мг манган;
75 мг цинк;
2-3 мг мед;
1 мг селен.
Коментари