Положени са основите за новия Център за автоматика и електронни разработки

Повече от 150-те служители ще разработват уреди за управление, електронни решения, терминали, системи с камери, автоматика за управление със сателитен сигнал

Специално за в."Български фермер" Харзевинкел/Дисен, Германия

CLAAS инвестира в дигиталното агробъдеще и положи основата за нов Център за разработки в гр. Дисен, намиращ се в южната част на немската провинция Долна Саксония. "Информационните и комуникационни технологии за CLAAS са ключови теми за бъдещето. Много се радваме, че след процеса на внимателно подбиране на терен, най-после започна същинската фаза на строеж", обясни Томас Бьок, отговарящ за технологията и системите в ръководството на концерна.

Международното селскостопанско предприятие инвестира в новия център двуциферна сума в милиони. Строителните дейности

на обекта с

големина 50 декара

до входа на автомагистралата край Дисен трябва да приключат следващата година. Същинският стопанин на този център за разработки за бъдещето ще е CLAAS E-Systems. В това ново дъщерно предприятие CLAAS концентрира през 2014 своята дейност, свързана с електрониката. Повече от 150-те служители там разработват уреди за управление, елетронни архитектури, терминали, системи с камери, автоматични системи за управление със сателитен сигнал, както и много други решения за едно все по-дигитално селско стопанство. Например, картиране на добива, прецизни обработки, сеитба, жътва и т.н. Служителите на CLAAS E-Systems идват от различни дъщерни дружества на CLAAS в Гютерсло, Харзевинкел, Бад Заулгау, Падерборн, както и Дания.

ДОПЪЛНЕНИЕ

Още през 1998 CLAAS придоби една от водещите фирми за селскостопански софтуер и успешно я интегира в групата. От тогава в предприятието в Гютерсло бе създадена под марковото название EASY високопроизводителна палитра от увеличаващи ефективността технологии. CLAAS се доказа като един от водещите доставчици на решения в областта на т.нар. Precision Farming и получава за своите иновации множество награди. А българските фермери могат да получат продуктите на голямата семейна германска фирма чрез търговско-сервизните бази на Рапид КБ, официалния представител на марката CLAAS за България.