KUHN продължава да развива своята гама пръскачки за растителна защита.

След представената на Агритехника 2015 прикачна пръскачка LEXIS сега KUHN пуска в производство своята нова навесна пръскачка DELTIS 2.

Тази нова пръскачка е разработена и предназначена за животновъдни ферми и стопанства, отглеждащи разнообразни култури, които търсят опростеност, надеждност и безопасна употреба. Създадена, за да замени сегашната гама DELTIS, новата DELTIS 2 разполага с много подобрения:

Новият дизайн на шасито е едновременно здрав и олекотен, което я прави една от най-леките пръскачки в този пазарен сегмент.

Новият дизайн на резервоара позволява той да побере до 1300 л. Източването също се прави по-лесно дори и по стръмни склонове, благодарение на двойно-наклонения дълбок картер.

Машината интегрира MANUSET или DILUSET + включване само с два основни клапана за интуитивна употреба и намален брой ръчни операции. Това означава 30% до 50% по-малко ръчни манипулации, в сравнение с много конкурентни машини в този сегмент.

Широката гама стоманени (MTS2) и алуминиеви (MTA2, MTA3, MEA3) щанги на KUHN с работна ширина от 15 до 24 м оборудват новата пръскачка, така че тя да отговаря на всички нужди.

Наред с тези разработки новата пръскачка KUHN DELTIS 2 използва предишното поколение OPTILIFT паралелограм, което гарантира перфектна вертикална стабилност и баланс, заедно с окачването на полето и на пътя, в допълнение към останалите предимства.

В KUHN са наясно, че е необходима по-голяма безопасност при работа с машини за растителна защита, така че пръскачката DELTIS 2 интегрира нов патентован смесител, наречен OPTIFILLER. Изработен от дълготраен материал, който издържа на най-агресивните продукти, това е първият гъвкав смесител, вграден в пръскачка. OPTIFILLER е плод на многогодишно тестване и интензивни проучвания и осигурява много предимства:

В разгънато положение обемът на смесителя от 42 литра и широкия наклонен отвор (40 см) го прави много удобен, особено когато се използват големи контейнери с продукти за растителна защита.

Сгънат, смесителят е много компактен, не заема място и се вмества изцяло върху шасито на пръскачката.

Смесителят се затваря перфектно по време на изплакване, което предотвратява изливането на течност върху потребителя, така че той може да работи в пълна безопасност.

Смесването е практично, операторът може да ползва крачно управление, без да се навежда надолу към смесителя, който е пълен с препарат.

Всички останали операции се извършват с помощта на ръчен накрайник: овлажняване на стените на смесителя, изплакване на стените на смесителя и контейнерите с помощта на въртяща се дюза.

Новите навесни пръскачки KUHN DELTIS 2 използват високата технология, ноу-хау и целия опит на KUHN в областта на растителната защита. Представена за първи път на изложението SPACE 2016 в Рен, Франция, пръскачката DELTIS 2 е на разположение за продажба от септември 2016 г.

Пълната гама пръскачки KUHN ще намерите при фирма Оптиком.