Валя Кайкова изпраща рецепта, лесна за изпълнение и много вкусна

Продукти: картофи, бекон, кашкавал, гъби, чесън, сол и черен пипер на вкус

Приготвяне: Избират се средно големи продълговати картофи. Обелват се и се правят разрези, без да се стига до края.

Обтриват се добре с едра сол. Във всеки разрез се слага парче бекон, което се редува с кашкавал и гъби. Може да се редуват бекон с кашкавал и бекон с гъби. Отгоре се поръсва с черен пипер.

Поставят се в намаслена тавичка и се покриват с фолио. По желание може да се сложи и скилидка чесън. Пекат се в загрята фурна около 40 минути (зависи от големината на картофите).

За готовността ще познаете по неповторимо вкусния аромат и цвета.