Новото предложение на фирма Оптиком е предназначено за модерните земеделци, целящи висока производителност и оптимизиране на разходите си.

Тракторите McCormick от Серия X6 са с много възможности и богат избор от опции и са подходящи както за по-леки операции (сеитба, торене, прибиране на зелена маса и др.), така и за тежки като оран, дисковане и т.н. Специално разработеният тесен преден мост позволява работа в окопни култури с междуредие 70 см, като тези трактори са достатъчно мощни и тежки за постигане на висока ефективност при операциите по отглеждането на пролетните култури - сеитба и окопаване с 8-редови машини.

Серията Х6 на McCormick предлага високо ниво на комфорт и детайли, заимствани от автомобилната индустрия.

Опциите включват независимо окачване на кабината и предния мост за по-голям комфорт, повече сигурност и удобство на оператора при движение по неравни терени. Постига се по-висока транспортна скорост и се снижава времето за извършване на различните операции.

Тракторите от серия X6 са задвижвани от 4,5-литрови Betapower Tier4i двигатели с SCR система.Моделите са Х6.420 с 121 к.с. и Х6.430 с 133 к.с. Двигателите са BetaPower T4i с катализатор SCR за контрол на емисиите. В стандартното оборудване влиза трансмисия с 40 км/ч и 36+12 предавки и 3 Powershift скорости в диапазон, а допълнително може да се добавят новите ECO с 40 км/ч и 50 км/ч трансмисии. Опцията 40 ECO позволява тракторът да се движи с максимална скорост при понижени обороти на двигателя и съответно с по-големи икономии на гориво, което я прави идеален избор ако тракторът извършва повече операции, свързани с движение по пътищата. За операторите, които желаят трактор с повече възможности, опцията с 50 км/ч предлага същите икономии на гориво и намален шум в кабината и се прилага за скъсяване времената за движение при по-дълги маршрути.

Инженерните екипи от Argo Tractors са разработили иновативна система за окачване на новата кабина на Х6, допълваща опцията за преден мост с независимо окачване и осигуряваща още повече удобство за оператора с по-малко натоварване при ежедневните операции. Колесната база е с 90 мм по-дълга при Х6 отколкото при предшественика Х60, което също допринася за удобството на оператора и добавя стабилност при работа с прикачен инвентар, без да понижава маневреността на трактора.

Триточковият навесен механизъм с товароподемност 5400 кг е с електронно управление. Новост е богатата възможност за избор на обороти на ВОМ - 540, 540Е, 1000 и 1000Е. Изходящите валове на ВОМ са сменяеми (6 или 21 шлица) в зависимост от кардана на прикачния инвентар.

Нова хидравлична система има при всички базови модели - зъбна помпа осигурява дебит до 66 л/мин в зависимост от скоростта на двигателя.

При моделите с по-високо ниво на оборудване помпата е аксиално-бутална за компенсиране на потока (система Closed centre) и осигурява дебит на маслото до 110 л/мин при необходимост.

Новата кабина е четириколонна с подобрено окачване на вратите и меко затваряне, инструментален панел монтиран на кормилната колона, проектирани да се регулират и накланят заедно за удобство и удоволствие на оператора.

Високотехнологичният трактор McCormick Х6.430 с мощност 133 к.с. може да стане част от агропарка ви при много изгодни условия

Лизинговата програма "Премиум лизинг" на Оптиком предвижда да заплатите само 15 хил. лв. първоначална вноска с 0% лихва при изплащането на машината. Всички трактори McCormick X6, закупени с пакет Премиум, са с 24 месеца безплатно сервизно обслужване и пълна заводска гаранция.