Това е прекрасно място за растения, които не обичат много топлината през зимата и страдат в отопляваните през деня дневни. Такива са цикламата, хелиотропиумът, белоперонето, хидрангеята, кампанулата, буксусът, бугенвилеята, юката и абутилонът.

Най-добре е да имате едно или две единични растения, а не групи от саксии, чието място е най-вече в дневната и в кухнята. В голямата спалня поставеното на пода единично растение изглежда прекрасно. В по-малките използвайте висяща кошница или привлекателна саксия на перваза или тоалетната масичка. Прикрийте неизползваната камина с листнодекоративни растения. Истинско удоволствие е да се събудите сред зеленина или да заспивате, обгърнати от аромата на жасмин, зюмбюл и стефанотис. И забравете суеверието, че в спалнята не се държат растения - в това няма нищо вярно.

През зимата отоплените за част от нощта или за цялата нощ спални са добри "болнични" стаи. Подходящи са растения, които имат нужда да отдъхнат от високите температури през периода на почивка. Заедно с вас тук добре ще си почиват фукциите и пеларгониумът.