Ако чесънът притежава всички качества, които успешно се борят с рака, лошия холестерол и бактериите, както твърдят някои учени, това ястие е възможно най-здравословното.

Продукти: зехтин - 90 мл, 8 парчета пилешко месо без кожата, 1/2 чаша брашно, 40 скилидки необелен чесън, 3 стръка целина нарязана на парчета 2,5 см, 4 клончета пресен розмарин или 1 чаена лъжичка сушен, 3 клончета прясна мащерка или 1 чаена лъжичка сушена, 1 чаша бяло вино, 1 чаша пилешки бульон, сол на вкус

Приготвяне:

1. Предварително загрейте фурната до 180 градуса. В голям тиган сгорещете зехтин. Пилешкото месо оваляйте в брашно и сотирайте от всяка страна до златист цвят. Преместете месото в тавичка

2. Добавете чесъна, розмарина и мащерката в тигана и гответе 1 минута. Налейте виното. Оставете да заври и варете 2 минути докато се изпари алкохола. Сипете бульона, добавете солта и оставете да възври. Отстранете от огъня. Излейте зеленчуците и течността върху пилето в тавичката. Покрийте с фолио.

3. Печете 45 минути, докато пилето се опече и чесъна омекне и се топи.