Продукти: 500 г пилешки гърди (без кости и кожа), 250 мл портокалов сок, 3 с.л. (около 45 мл) балсамов или винен оцет, 1 чаена чаша брашно, 30 мл растително масло, 4 стръка зелен лук, ситно нарязан на кръгчета, 4 средно големи моркова нарязани на парчета дебели около 5 мм, сол, черен пипер и кориандър на вкус, нарязан магданоз.

Приготвяне:

1. В малка купа смесвате портокаловия сок и оцета.

2. Овкусявате пилешкото месо със солта и черния пипер. Овалвате в брашно и пържите в сгорещено олио, докато стане кафяво. Прехвърляте месото в чиния

3. В мазнината, в която сте пържили слагате зеления лук, кориандъра и чаша от портокаловия сок и готвите половин минута. Добавяте останалия сок, месото и морковите. Похлупва се плътно, котлона се намалява и се оставя да ври на тих огън 20 мин, докато пилето е готово и морковите омекнат.

4. Сервирате парче месо, разпределяте отгоре морковите и заливате със соса. Отгоре украсявате със ситно нарязан магданоз.