И тази година Плевен по традиция ще събере пчеларската общост от 11 до 14 февруари. То се провежда под патронажа на Министерството на земеделието и храните съвместно с Областния пчеларски съюз - Плевен, и с активното съдействие на областната администрация Плевен и националните браншови пчеларски организациии. Изложението се провежда за пръв път през 2003 г. и вече се е утвърдило като ежегоден форум, събиращ основните участници в пчеларския сектор.
Основните браншове, които ще бъдат представени на изложението: производствено, хомогенизиращо, филтриращо и разфасовъчно пчеларско оборудване, пчеларски инвентар; специализирани платформи и фургони; восъчни основи; микролаборатории за окачествяване; ветеринарни препарати; лицензирани производители на майки и отводки; пчелни продукти и производи и др.
Съпътстващата програма включва семинари, лекции и кръгла маса и фестивал на меда. Ще има и конкурс "Най-проспериращ млад пчелар за 2015 г.", детска тематична изложба: "Пчеларството - екология и плодородие, пчелният мед - здраве и дълголетие" и за първи път фотоконкурс на пчеларска тематика.