Необходими продукти: 500 г свински крачета или около 300 г свински уши и опашки, глава лук, морков, резен целина, корен магданоз, дафинов лист, 1-2 зърна бахар, 1-2 зърна карамфил, 5-6 зърна черен пипер, чаена чаша прясно мляко, 50 г масло, главичка чесън, 2-3 супени лъжици оцет, сол.

Начин на приготвяне: Крачетата се измиват добре, заливат се със студена вода и се с варят. Когато поомекнат, се прибавят нарязаните корени, лукът, няколко скилидки чесън и подправките.

След се разварят напълно, се изваждат, месото се обира, нарязва се на парченца и се връща в прецедения бульон.

Супата се кипва, вари се още 5-10 минути и се снема от огъня. Прибавят се прясното мляко и сгорещената мазнина, оцветена с чаена лъжичка червен пипер.

Пачата се поднася топла. Към нея отделно се сервира чесънът, счукан с малко сол и разреден с оцета.