Зазимяване на цветята

13 октомври 2015
Цветя
18405
1 2 3
 

Почистете растенията, преди да ги внесете на закрито - отстранете всички паднали листа, всички увехнали или болни клонки. Ако има вредители по растението, трябва да го лекувате отново.

Изберете подходящо място

Светлина: Листопадните растения винаги трябва да се слагат на тъмно за зимата, но вечнозелените имат нужда от светлина. Колкото по-топло е мястото, от толкова повече светлина се нуждаят растенията.

Температура: Има три различни категории - растения, които издържат на замръзване, растения, които не бива да замръзват, и растения, които трябва да са на топло през цялата зима.

Най-добре е да държите средиземноморските растения на светло място при температура между 10-12°C през зимата и да ги поливате умерено, така че да не изсъхват. Дръжте тропическите растения на светло място на температура от 20-22°C и поливайте така, че да не са твърде мокри, но да стоят във влажна почва.

Колкото по-топло е мястото, от толкова повече светлина се нуждаят растенията!

Кога да ги преместим на закрито

За всички растения е по-добре да са навън, отколкото вътре, където това е възможно, тъй като да са вътре е анормална ситуация за растенията, което им причинява стрес.

Бругманзията, бугенвилеята, хибискусът и хелиотропът, например, трябва да са защитени от замръзване. Стайният клен, калистемоната, канелата, цитрусите, чаеното дърво и гълъбовите очички могат да издържат на ниските температури.

Умереният студ (до около -5°C) се издържа от устойчиви растения като аукуба, стайна ела, ягодово дърво, обикновен кипарис, японска мушмула, лавровишня, маслина и италиански клен.

Важни правила за студените дни

Почиствайте растенията, както и преди да ги внесете вътре за зимата, всеки месец. Проверявайте за вредители от края на януари, тъй като щитоносните въшки могат да започнат да се появяват по това време, а тетраниховите акари (Stethorus punctillum), цитрусовите подвижни въшки и листните въшки също е възможно да се появят от началото на февруари.

Уверете се, че местата на зимуване на растенията са правилно климатизирани, за да поддържат правилната температура на зазимяване. Важно е да монтирате уред за защита от скреж, където е необходимо, тъй като ще трябва да проветрите, без заскрежаване, ако температурата е твърде висока. Особено големите остъклени места за зимуване могат да стават много горещи от началото на февруари.

Зазимените растения обаче не бива да бъдат излагани на големи температурни разлики и дори да бъдат изнасяни навън, преди да е дошло времето.

Още от Цветя
0

Има опасност да се самозасее Нигелата не обича да я местят. Затова, ако решите да засявате семена, направете го директно. Периодът на засяване е изключително разтегнат.

0

Семената се събират сега Полезната и красива нигела може да се срещне в цялата страна. Нигелата е и чудесна подправка. Семената й се използват в кулинарните шедьоври в Индия, Средния Изток,

0

Здравейте! Нещо ми яде розите. Моля помогнете! - Ади Василева от Пловдив. Виновникът е пчела, колкото и чудно да звучи. Листогризещи пчели (Megachile spp.) или т.нар.

0

Лечебните качества са безброй В семената на нигелата, т.нар. черен кимион, се съдържат над 100 вещества, от които мастни киселини, етерични масла, протеини, витамини, минерали, сапонини,

0

Запазва се свежа за седмица във вода В рода Нигела има само 18 вида, но всички са с доста нестандартна визия. Нигелата е много подходяща за извънградски къщи, а цъфтежът й продължава цяло лято.

Последни новини
0

Създаден е електронен регистър за операторите и подизпълнителите, които произвеждат, преработват, търгуват, съхраняват или внасят биологични продукти.

0

Създаден е електронен регистър за операторите и подизпълнителите, които произвеждат, преработват, търгуват, съхраняват или внасят биологични продукти,

0

Той съдържа протеин около 17%, ниско съдържание на скорбяла - 19%, богат на мед, магнезий и селен За бременни кобили: * на 1-2-годишни възраст - 3-3,

0

Защото: * тогава инвазията на паразита е най-голяма - пораженията, които може да нанесе върху семействата са най-осезателн, напомнят от agrosaveti; * уврежданията върху пчелите са чуствителни; *

0

Голям пожар гори край софийското село Реброво, съобщи комисар Никололай Николов, директор на Дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението", пише БГНЕС.

Коментари

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Отговор:Зърната се напукват по две основни причини - от оидиум, и от преовлажняване. Докато в първия случай става дума за заболяване, което Вие твърдите, че няма, то във втория - при преовлажняването, трябва...
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Уринирането на пътя може да ви струва глоба от 3333 евро Който е бил в Рим, знае, че древният и живописен квартал “Трастевере” е прословут с шареното пране, опънато високо между терасите на съседни кооперации. То е и един от най-често сниманите обекти от туристите заради пъстрата атмосфера, която придава и на без това веселяшката зона

1. На касата в магазина сте. Забелязвате, че малко пред вас на опашката са двама колеги, които обаче не ви виждат. Чувате как единият говори лошо за шефа си. Какво ще направите? а) Ще ги поздравя, така ще престанат разговора си, който не смятам, че и аз трябва да слушам. б) Ще разкажа на останалите си колеги какво съм чул/а

Оптималният кърмачески период е 2 години Освен че е единствен начин за бебетата до около 6-месечна възраст да получават всички важни за здравия им растеж и развитие хранителни вещества, кърменето има редица дълготрайни ползи за здравето както на майката, така и на детето, дори и през по-късните етапи на неговото развитие