Ръст в търсенето на диетичното и полезно заешко месо

22 юли 2015
Животновъдство
7480
 

Повече от 1,2 милиарда зайци се колят за месо в световен мащаб всяка година, сочат данни на FA0STAT за 2012 г. Китай е най-големият производител - там се отглеждат над 462 млн. зайци или 40% от световното производство. През последното десетилетие в Китай се наблюдава рязко нарастване на производството на заешко, за да се задоволи ръстът в потребителското търсене. От 2001 г. до 2014 увеличението е с 26%.

До 2012 г. в ЕС 27, преди приемането на Хърватия, производството на заешко месо възлиза на 28% от световното производство, с повече от 340 милиона зайци, произвеждани годишно.

Зайците са на второ място в класацията за най-често отглежданите селскостопански видове в Европа. Зайцевъдството е най-силно развито в Италия, Франция и Испания.

Ето и количествата заешко месо, внасяни и изнасяни, от водещи страни-производителки и страни с висока консумация на високопротеиновото диетично месо:

0 През 2011 г. Китай изнася около 9000 т заешко месо.

0 Франция е реализирала износ от 6000 т заешко.

0 Белгия е внесла 6000 т заешко.

0 Великобритания е внесла едва 97 тона.

0 Франция за година внася 495 000 т заешко месо.

0 Чехия е изтъргувала 518 000 живи зайци.

Още за европейската и световната търговия със заешко месо четете в новия брой на "Български фермер"

Още от Животновъдство
0

Доилният робот Lely Astronaut обещава да осигури на кравите по-голям комфорт, а на фермерите - облекчение на труда и увеличаване млечна производителност, съобщава Dairy Global.

0

Датска ферма с автоматично наблюдение на жизнения статус на животните за година от крава спестява 223 евро разходи Персонално разработен софтеур за млечна ферма позволява да се открият различни

0

Положението с африканската чума по свинете (АЧС) в Китай е по-тежко от очакваното и възстановяването на производството на свинско месо в страната може да отнеме около 5 години.

0

Базираната в Холандия компания Royal de Heus откри център за практически изследвания в свиневъдството, съобщава Global meat news. Основна цел на новия изследователски център е разработването на на

0

В Централното управление на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) се проведе работна среща с ръководителите на изпитвателни лаборатории към областните дирекции по безопасност на

Последни новини
0

Алерголозите съветват да спазвате следните 7 правила, ако живеете с котка, а сте алергични към нея: 1. Не притискайте котката към лицето си. След като погалите косматата си любимка,

0

Пчелните семейства използват най-добре пашата и най-пълно опрашват селскостопанските култури, когато са близо до цъфтящите растения. В повечето случаи кошерите у нас са в населените места,

0

Градинари, които са си обособили овощна градина с повече дръвчета, често засяват трева между тях. По-добре е обаче да се засеят култури, които са подходящи за зелено торене.

0

при недостиг на калций и фосфор От рахит заболяват телета при недостиг на калций и фосфор в организма на майката. Както и небалансираното хранене на бременната крава.

0

Необходими продукти: 4 яйца, чаена чаша захар, 2 ч. ч. брашно, 3 супени лъжици грис, 4 суп. лъж. вода, пакетче бакпулвер, за сиропа - 250 мл. прясно мляко, 2 ч. ч. захар, 4 ч. ч.

Коментари

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Отговор:Пожълтяването на листата на розата е тъжна гледка, независимо дали я отглеждате в саксия или в градината. Причините може да са много, но ще трябва сами да разнищите загадката предвид краткото...
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Винаги съм казвал, че няма по-хубав живот от този  в Европейския съюз. България е най-добрата граница на Шенген и Европейския съюз. Нула нелегални имигратни. Аз благодаря на Малфред Веер, че дойде в България, заедно видяхме какви инсталации,съоръжения, армия от полиция, за да може вие, в шенгенското пространство да спите спокойно.

Борисов е човекът, когото ЕНП и Меркел избраха да закрие кампанията на фаворита за бъдещ шеф на Европейската комисия Манфред Вебер Леви премиери от Европа дадоха рамо на Станишев, но не и на БСП Марешки най-близо до сърцето на Марин льо Пен На тези избори за Европейски парламент, които според мнозина са най-важните от учредяването на ЕС,

Момчетата на треньора Красимир Балъков обърнаха “белите” в битката за 7-ото място в Първа професионална лига с домакинска победа 2:0. В София великотърновци бяха паднали с 0:1. С общ резултат 2:1 “Етър” заслужи правото да играе бараж за последната останала свободна квота за квалификациите за Лига Европа от българското първенство.