Получавате ли максимума от слънчогледа и царевицата? Продуктите от концепцията AgCelence помагат на растенията да отговорят на вложените в тях грижи по-най-добрия начин, разгръщайки потенциала си чрез:

- По-добра толерантност на стрес и контрол на болести

- Високо качество на продукцията

- По-високи добиви

- Увеличена ефективност на производство

Ретенго в царевица и слънчоглед

AgCelence ефект и без болести на най-добра цена

- Ретенго в слънчоглед и царевица предпазва от стрес и увеличава добива

- Безкомпромисен срещу алтернария, фома и фомопсис при слънчоглед

- Единственият фунгицид с физиологичен ефект, регистриран в царевицa

С внедряването на продукта Ретенго, АgCelence ефектът в царевица, от скоро е и в слънчоглед за високи резултати на най-добра цена. С един и същи продукт можем да предпазваме пролетниците от стрес и болести. Ретенго е фунгицид, на основата на най-новото активно вещество от групата на стробилурините – F500. Активни вещества, които от една страна са отлични фунгициди, а от друга – дават подобрена физиология и превенция на стреса при растенията.

При царевицата болестите не са основен лимитиращ добива фактор, но стресът от сушата остава причина на много места в България да отбягват да сеят царевица в полетата си. В периода, когато трябва да опрашва и налива зърното, царевицата изпада в стрес от високи температури и суша и бърза да приключи вегетацията – естествена реакция за запазване на биологичния вид. Тогава, единствената помощ може да дойде от допълнителните сили на Ретенго, който е единственият регистриран продукт с физиологичен ефект в България. Доказан в чужбина, увеличава добивите независимо от наличието на болести и подпомага по-бързото възстановяване след механични повреди.

Фомопсис
Фомопсис
Склеротиния
Склеротиния

При слънчоглед моментът на приложение е от 6-ти лист до формиране на питата, но най-подходящият момент е в по-ранни фази, преди появата на стрес (6-ти лист до бутонизация), а основните болести, които контролира Ретенго са: фома, фомопсис и алтернария. А защо ни е Ретенго, щом при слънчоглед имаме Пиктор? Отговорът е лесен. Ретенго контролира ранната поява на болести в по-ранни фази на слънчогледа, а Пиктор със своя ненадминат контрол срещу склеротиния и сиво гниене гарантира опазването на културата в по-късните фази (бутонизация-цъфтеж). Интересна характеристика на Ретенго е, че повишава добива, както при наличие, така и при отсъствие на болести, поради положителния физиологичен ефект, който продуктът има върху растението, най- силно изразен при условия на стрес. Формулацията на Ретенго е смесима с множество други продукти за растителна защита и лесна за употреба- помага на активните вещества да достигнат там, където са необходими.

Ретенго действа и при друг тип стресови ситуации, например механични повреди от силен вятър, градушки и прочие. Чисто механично е предимството на формулацията – покритите с продукта листа са предпазени от вредното въздействие на пряката слънчева светлина.

Пиктор + 15% средно по-високи добиви в слънчоглед и рапица


Необходимо ли е да представяме продуктът, който 4 поредни години, от както е на пазара в България продължава да дава средно с 15% по високи добиви в слънчоглед и рапица? Вероятно, не. Да си лидер обаче на пазара при фунгицидите за слънчоглед е голяма отговорност. Така е и с Пиктор. Безпорен лидер в контрола на вредоностните болести и особенно склеротиния и сиво гниене е отговорност, която Пиктор гордо носи.

Предимствата на Пиктор в слънчоглед са добре познати на производителите, отглеждащи тази маслодайна култура. Пиктор осигурява цялостна защита срещу всички важни гъбни болести при слънчогледа - склеротиния, сиво гниене, алтернария, фома, фомопсис и др. Продуктът се разпределя по повърхността и във вътрешността на всички зелени части, като ги предпазва и унищожава вече развилите се спори и допълнително блокира развитието на гъбните хифи. При наличието на стресови фактори като високи температури и засушаване Пиктор редуцира нивото на хормона на растежа (етилен), спомага за оптималното протичане на фотосинтезата и предотвратява преждевременното узряване. В резултат на действието на Пиктор се подобрява водният обмен и способността за усвояване на хранителните вещества. След Пиктор продукцията е с повишено масленото съдържание, а загубите от оронване са минимални. Отличен партньор на високоолеиновите хибриди и фермерите, които гонят високо качество на продукцията.

Посредством „зеления“ ефект, толерантността към стрес и защитата от болести Пиктор разгръща пълния генетичен и производствен потенциал на културите. Удължената вегетация, добре развитата коренова система, здравите стъбла и листна маса осигуряват качествено наливане на семената и максимален добив. Пиктор дава на слънчогледа висока масленост и обем на семената. Допълнителният плюс се усеща най-вече в момента на прибиране. Благодарение на Пиктор няма оронване по питите на слънчогледа. Усещането по време на жътва в полетата с Пиктор е различно...третирайте и ще се убедите!

Фома
Фома

Алтернария
Алтернария