ЛАНДШАФТНИЯТ АРХИТЕКТ СЪВЕТВА

Важните стъпки, когато проектирате градина 
 
Изграждането и проектирането на градината изисква подготовка, специални знания и добре разв

Това е комплексен процес, включващ следните етапи:

Заснемане на терена - заснемането се прави с цел, за да се установи съществуващото положение на граници, линейни, стационарни обекти и коти в парцела.
Уточнявате какви елементи ще включва проектът и как ще са разположени.
Изготвяне на идейна скица - проектантът изготвя идейна скица, която се обсъжда с клиента, при небходимост се нанасят желаните корекции и се изготвят проектите.
Изготвяне на идейно-дендрологичен проект - с изготвянето на този проект се определя окончателното разположението на растителността, тревните площи, настилките, осветителните тела, архитектурните елементи и др.
С изготвяне на проект за вертикално планиране се определя разполагането на елементите във вертикално отношение, отводняване на терена, наклони на настилките, местоположение на подпорни стени и стъпала, местоположение на дренажи, шахти и др.
С трасировъчния проект се нанасят от проекта на терена трасетата на линейни обекти (настилките, водните площи), както и местоположенията на стационарни обекти.
Изготвяне на Посадъчна схема - с изготвянето на Посадъчна схема се уточняват местата, броят и видовете на растителността, която предстои да бъде разположена върху определената площ.
Изготвяне на проект за автоматизирана поливна система - целта е да се постигне равномерно поливане на цялата площ, като проектантът се съобразява с наличният дебит и налягане на водоизточниците. Автоматизираната поливна система се включва и изключва автоматично, в зависимост от зададените настройки.